HomeHL-9Παρουσία της Θεανώς Φωτίου τα εγκαίνια του Κέντρου Κοινότητας

Παρουσία της Θεανώς Φωτίου τα εγκαίνια του Κέντρου Κοινότητας

Στον Άγιο Νικόλαο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Παρουσία της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Θεανώς Φωτίου, εγκαινιάστηκε το Κέντρο Κοινότητας Αγίου Νικολάου, μια δομή στην οποία οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται τόσο για τα επιδόματα που δικαιούνται, όσο και για τις υπηρεσίες που προσφέρονται καθώς και για τα προγράμματα που παρέχονται σε επίπεδο Δήμου, Περιφέρειας ή επικράτειας.

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Αγίου Νικολάου, αποτελεί – όπως έγινε γνωστό – το πρώτο σημείο επαφής των πολιτών με τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου, ενώ υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κρήτη 2014 -2020» , «Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης και Καταπολέμησης της Φτώχειας».

Η κ. Φωτίου, κατά την διάρκεια των εγκαινίων του κέντρου χαρακτήρισε ως ιδιαίτερα σημαντική και πρωτότυπη την συγκεκριμένη δομή, ενώ έκανε γνωστό ότι  ανάλογα κέντρα (242) λειτουργούν σε όλη την Ελλάδα, τα οποία έχουν επισκεφθεί έως σήμερα 33.000 πολίτες σύμφωνα με την καταγραφή που υπάρχει.

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, αναφερόμενος στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής που εφαρμόζεται σε επίπεδο Δήμων, χαρακτήρισε θετική την βοήθεια και στήριξη της κυβέρνησης προκειμένου να απολαμβάνουν οι δημότες ουσιαστικές υπηρεσίες.

Ωστόσο όπως υπογράμμισε θεωρείται κρίσιμο το σημείο της οργάνωσης δομών και δράσεων που μέχρι σήμερα σε μεγάλο βαθμό είχαν στηριχθεί στον εθελοντισμό φορέων και μεμονωμένων πολιτών,   μετά την ολοκλήρωση του ΕΣΠΑ.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση, απηύθυναν επίσης ο αιδ. Πρωτ. Γ. Τζάβλας καθώς και ο βουλευτής Λασιθίου κ. Μανόλης Θραψανιώτης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση