HomeHL-HealthΠαγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS: Αγρυπνίες και συγκεντρώσεις σε όλο τον κόσμο

Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS: Αγρυπνίες και συγκεντρώσεις σε όλο τον κόσμο

37 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν με τον ιό HIV

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε όλο τον κόσμο, άνθρωποι θα τιμήσουν σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS, τη μνήμη όσων έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της νόσου, αλλά εκείνους που δίνουν μάχη εναντίον του ιού HIV.

Αγρυπνίες και συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν σε όλο τον πλανήτη. Περίπου 37 εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο ζουν με τον ιό HIV, σύμφωνα με το σχετικό πρόγραμμα του ΟΗΕ, το οποίο τον Ιούλιο προειδοποίησε ότι δεν πρέπει να επιβραδυνθεί η μάχη εναντίον της παγκόσμιας επιδημίας.

Ενώ τα ποσοστά θεραπείας αυξάνονται και ο αριθμός των θανάτων μειώνεται, η επιτυχία στο να σώζουμε ζωές δεν συνδυάσθηκε με ίση επιτυχία στη μείωση των νέων μολύνσεων από τον HIV, επισημαίνει ο ΟΗΕ.

Οι θάνατοι από το AIDS έχουν μειωθεί στο πιο χαμηλό επίπεδο αυτόν τον αιώνα, καθώς λιγότεροι από 1 εκατομμύριο άνθρωποι πέθαναν πέρυσι από ασθένειες σχετιζόμενες με το AIDS, αναφέρεται στην έκθεση. Ομως, η κρίση σε ό,τι αφορά τη χρηματοδότηση, το γεγονός ότι οι υπηρεσίες πρόληψης δεν φθάνουν στους ευάλωτους πληθυσμούς και οι διακρίσεις εξακολουθούν να αποτελούν ζητήματα που προκαλούν ανησυχία.

Από τη δεκαετία του ‘80, όταν εμφανίστηκε ο ιός, περισσότεροι από 77 εκατ. άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν μολυνθεί από τον HIV. Συνολικά 35,4 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από ασθένειες που σχετίζονται με το AIDS.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση