HomeHL-Greece«Θρίλερ» για γερά νεύρα η υποψηφιότητα του ΣΥΡΙΖΑ στον δήμο της Αθήνας

«Θρίλερ» για γερά νεύρα η υποψηφιότητα του ΣΥΡΙΖΑ στον δήμο της Αθήνας

Συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μάτια και αυτιά στραμμένα στην επιλογή για τον υποψήφιο ή την… υποψήφια που θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ για το δήμο της Αθήνας και σήμερα ανοίγουν με την ομιλία του Πρωθυπουργού οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής.

Όλα τα βλέμματα επικεντρώνονται σε όσα θα πει ο Αλέξης Τσίπρας. Και μένει να φανεί κατά πόσο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει στα «αποκαλυπτήρια» της πρότασής του ή αν θα χρειαστεί ακόμα περισσότερος χρόνος. Σενάριο που τις τελευταίες ώρες μάλλον κερδίζει έδαφος.

Η αδυναμία στο κυβερνών κόμμα να βρεθεί μια ισχυρή και ευρύτερα αποδεκτή προσωπικότητα που θα αναμετρηθεί με τον Κώστα Μπακογιάννη είναι όλο αυτό το διάστημα εμφανής. Αφού και στην τελευταία συνεδρίαση της πολιτικής Γραμματείας ο Τσίπρας έκανε λόγο για την ανάγκη να βρεθεί μια καλή υποψηφιότητα, δίχως να ανοίξει τα χαρτιά του.

Ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης είναι ο εξ’ απορρήτων του πρωθυπουργού και εκείνος που όλο αυτό το διάστημα έχει επιδοθεί σε «σαφάρι» υποψηφιοτήτων.

Βολιδοσκόπησαν και… γυναικεία υποψηφιότητα

Χωρίς να μπορεί κανείς να αποφανθεί για το αν θα υπάρχει «άρωμα γυναίκας» στη θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ για τις αυτοδιοικητικές, διασταυρωμένες πληροφορίες του Iefimerida θέλουν να έχει γίνει κρούση και σε γυναικεία υποψηφιότητα, με την απάντησή της να εκκρεμεί.

Από την άλλη, δεν είναι λίγοι εκείνοι που προτιμούν την θέση του υποψήφιου να πάρει ο υφυπουργός Εργασίας Νάσος Ηλιόπουλος. Πρόκειται για ένα πρόσωπο που ανήκει στη «νέα γενιά» Τσίπρα και φυσικά μένει να φανεί κατά πόσο ο πρωθυπουργός θέλει ή όχι να ρίξει στη μάχη ένα πρόσωπο από την κεντρική πολιτική σκηνή.

Όσο για τους υπόλοιπους δήμους, «κλειδωμένη» είναι η υποψηφιότητα του Νίκου Μπελαβίλα για τον Πειραιά και θέμα χρόνου είναι οι ανακοινώσεις στη Θεσσαλονίκη για την Κατερίνα Νοτοπούλου.

Ανεβάζουν στροφές για τις ευρωεκλογές

Τέλος, ενόψει και της αναμέτρησης των ευρωεκλογών, στην Κεντρική Επιτροπή θα συζητηθεί η στρατηγική και το επόμενο διάστημα θα οριστικοποιηθούν και τα ονόματα όσων θα διεκδικήσουν μια θέση στην ευρωβουλή.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση