HomeΚΡΗΤΗΕκδήλωση της Βρετανικής Πρεσβείας στον Άγιο Νικόλαο

Εκδήλωση της Βρετανικής Πρεσβείας στον Άγιο Νικόλαο

Το brexit κυριάρχησε

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ήταν το θέμα που κυριάρχησε στην σημερινή συνάντηση (30/11) που διοργάνωσε η Βρετανική Πρεσβεία στην Αθήνα και το Βρετανικό Προξενείο της Κρήτης σε συνεργασία με το Δήμο Αγίου Νικολάου, στο κινηματοθέατρο ΡΕΞ.

Δεκάδες Βρετανοί πολίτες που διαμένουν μόνιμα στην ευρύτερη περιοχή, ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση των στελεχών Πρεσβείας και Προξενείου μεταφέροντας τους προβληματισμούς τους αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις, αλλά και καταθέτοντας τις απόψεις τους τόσο για το συγκεκριμένο θέμα, όσο και για μια σειρά άλλων ζητημάτων που αφορούν την ζωή τους στην Ελλάδα.

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός στον χαιρετισμό του κατά την διάρκεια της παραπάνω συνάντησης, αναφερόμενος στην εξαιρετική – όπως την χαρακτήρισε – σχέση μεταξύ των δύο κοινοτήτων που χρονολογείται ήδη από την δεκαετία του ΄60 στην περιοχή, τόνισε ότι οι Έλληνες δύσκολα μπορούν να φανταστούν μια Ενωμένη Ευρώπη χωρίς την Μεγάλη Βρετανία !

Ωστόσο όπως ο ίδιος ανέφερε, έχει ληφθεί μια απόφαση την οποία θα πρέπει να σεβαστούμε και πρόσθεσε : «Στον σημερινό παγκοσμιοποιημένο κόσμο, μόνο τα μεγάλα σχήματα έχουν πιθανότητες επιβίωσης, δεδομένου ότι στην Δυτική κουλτούρα και στην δυτική οικονομία είναι λογικό να σκεφτόμαστε τα πράγματα λίγο πιο σφαιρικά και όχι ατομικά.

Σεβόμενοι -επεσήμανε – την απόφαση που έχετε πάρει, θα προσπαθήσουμε όσο μας αναλογεί να στηρίξουμε τους Βρετανούς πολίτες στο βαθμό που μας αναλογεί, ώστε ν΄αντιμετωπίσουν καλύτερα την νέα κατάσταση που διαμορφώνεται στις σχέσεις Μ. Βρετανίας και Ευρώπης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση