HomeΚΡΗΤΗΑνησυχία στους καταναλωτές προκαλεί η παραίτηση του προέδρου του ΕΦΕΤ

Ανησυχία στους καταναλωτές προκαλεί η παραίτηση του προέδρου του ΕΦΕΤ

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την ανησυχία της για την παραίτηση του προέδρου του ΕΦΕΤ διατυπώνει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης ζητώντας από την κυβέρνηση την άμεση λήψη μέτρων.

Πιο συγκεκριμένα, στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής:

«Με  αφορμή τους λόγους παραίτησης του Προέδρου του Ε.Φ.Ε.Τ , όπως αναφέρονται στην επιστολή  του , που είδε το φως της δημοσιότητας, μόνο ανησυχία  και φόβο  για την ασφάλεια των τροφίμων και της υγείας των καταναλωτών μας προκαλεί, πράγμα που οφείλουμε ως Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης ,να αντιδράσουμε και να καλέσουμε την Κυβέρνηση,  εδώ και τώρα να λάβει  άμεσα μέτρα, προς ενίσχυση και ενδυνάμωση του Ε.Φ.Ε.Τ, καθώς η υγεία των καταναλωτών  και η ασφάλεια στα τρόφιμα είναι επιτακτική υποχρέωση κάθε συντονισμένης πολιτείας για την ασφάλεια των πολιτών της, αλλά και κάθε Φορέα, προάσπισης των δικαιωμάτων των καταναλωτών.καθώς ως καταναλωτές έχουμε δικαίωμα πρόσβασης και κατανάλωσης , σε ασφαλή τρόφιμα.

Επειδή, γνωρίζουμε και επικροτούμε το τεράστιο έργο που ο Φορέας επιτελεί, εδώ και 18 χρόνια (ίδρυση 2000), στην ασφάλεια των τροφίμων. θα θέλαμε να συνεχίσει το έργο του και τον ρόλο του ενισχυμένος ,με προσωπικό και σύγχρονης τεχνολογίας  εργαλεία υποστήριξης και όχι εγκαταλελειμμένος.

  Επειδή, ζούμε εποχή ανασφάλειας ,λόγω γενικότερης  κερδοσκοπίας σε διάφορες φάσεις και επίπεδα, θα θέλαμε να παρέμβουμε  με προτάσεις, προς την Κυβέρνηση, ως Ένωση Καταναλωτών ,προτάσεις που  τις θεωρούμε επείγουσες και αναγκαίες, ζητώντας της ,να έρθει με καινοτόμο νομοθέτημα ,που θα ενισχύει τον Ε.Φ.Ε.Τ .

  Οι Προτάσεις μας είναι

-Ενας και μόνο  ενιαίος φορέας , υπεύθυνος ,για την ασφάλεια των τροφίμων.

 -Να στελεχωθεί με το αρμόδιο προσωπικό ως ο νόμος ορίζει.

-Να ενισχυθεί με υλικοτεχνική υποδομή»

Διαφήμιση
Διαφήμιση