HomeHL-SportsΣυνετρίβη με 4-0 από την Τσέλσι αλλά παρέμεινε ζωντανός για την πρόκριση ο ΠΑΟΚ

Συνετρίβη με 4-0 από την Τσέλσι αλλά παρέμεινε ζωντανός για την πρόκριση ο ΠΑΟΚ

Τσέλσι-ΠΑΟΚ 4-0

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Βαριά ήττα με 4-0 σκορ γνώρισε ο ΠΑΟΚ από την Τσέλσι το βράδυ της Πέμπτης στο «Στάμφορντ Μπριτζ» ωστόσο παρέμεινε ζωντανός στη μάχη της πρόκρισης για την επόμενη φάση του Europa League, μετά τη νίκη της ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ με 2-0 επί της Βίντι.
Οι «ασπρόμαυροι» αγωνίστηκαν από το 7ο λεπτό με παίκτη λιγότερο, μετά της απευθείας αποβολή του Χατσερίντι, κι έτσι είδαν τους Λονδρέζους, οι οποίοι, ούτως ή άλλως, ήταν το μεγάλο φαβορί για τη νίκη, να κάνουν περίπατο στον αγωνιστικό χώρο.
Πάντως, όπως προαναφέραμε, η ομάδα του Λουτσέσκου διατήρησε ακέραιες τις ελπίδες της για την καταληψη της δεύτερης θέσης του ομίλου (η πρωτιά είναι καπαρωμένη από την Τσέλσι), μετά τη νίκη των Λευκορώσων επί των Ρουμάνων, για την 5η αγωνιστική της διοργάνωσης.
Έτσι στο φινάλε των ομίλων ο ΠΑΟΚ με οποιαδήποτε νίκη στην Τούμπα επί της ΜΠΑΤΕ και επικράτηση της Τσέλσι επί της Βίντι, θα καταφέρει να βρεθεί στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.
O Zιρού με δύο γκολ στο 27ο και στο 37ο λεπτό έδωσε «αέρα» δύο τερμάτων στους Λονδρέζους, οι οποίοι έφτασαν και σε ένα τρίτο γκολ με τον Οντόι στο 60′, πριν ο Μοράτα στο 78ο βάλει το «κερασάκι» στην… τούρτα για το συγκρότημα του Σάρι.
 

Με τους χειρότερους οιωνούς ξεκίνησε η αναμέτρηση για τον ΠΑΟΚ, καθώς με το… καλημέρα έμεινε με 10 παίκτες απέναντι στους πανίσχυρους Λονδρέζους, που παρατάχθηκαν με κάποιες αλλαγές από τον Σάρι.
Μόλις στο 7ο λεπτό ο Χατσερίντι αντίκρισε απευθείας κόκκινη, καθώς, ως τελευταίος παίκτης, ανέτρεψε τον Ζιρού.
Η φάση ξεκίνησε από λανθασμένη πάσα του Μάτος στον Ουκρανό συμπαίκτη του, ο οποίος «γκρέμισε» τον Γάλλο στράικερ, που έβγαινε τετ α τετ με τον Πασχαλάκη, παίρνοντας έτσι πολύ νωρίς τον δρόμο για τα αποδυτήρια.
Οι γηπεδούχοι εκμεταλλευόμενοι και το αριθμητικό τους πλεονέκτημα άρχισαν να πολιορκούν την εστία του ΠΑΟΚ, καταφέρνοντας να πάρουν το προβάδισμα στο 27ο λεπτό.
Ο Φάμπρεγας βρήκε τον Πέδρο στην πλάτη της άμυνας, αυτός έκανε το τέλειο κοντρόλ, έστρωσε στον Ζιρού και ο Γάλλος έγραψε το 1-0, με σουτ στη γωνία του Πασχαλάκη.
Η αγγλική ομάδα συνέχισε να ελέγχει το παιχνίδι και να διατηρεί την καθολική υπεροχή και στο 37′ διπλασίασε τα γκολ της και πάλι με τον Ζιρού, ο οποίος «κεραυνοβόλησε» τον Πασχαλάκη, ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 2-0.
Μάλιστα δύο λεπτά αργότερα το συγκρότημα του Σάρι «άγγιξε» το τρίτο γκολ όταν δυνατό σουτ του Χόντσον Οντόι, τράνταξε το δοκάρι του γκολκίπερ του ΠΑΟΚ, με την μπάλα στη συνέχεια να περνάει άουτ.
Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Λουτσέσκου αντικατέστησε τον Πρίγιοβιτς με τον Ουάρντα, ο οποίος στα πρώτα λεπτά της επανάληψης δημιούργησε κάποια αναστάτωση στα μετόπισθεν της Τσέλσι.
Πάντως οι Άγγλοι στη συνέχεια συνέχισαν κάνουν ό,τι θέλουν στον αγωνιστικό χώρο και στο 56′ έφτασαν κοντά σε ακόμη ένα τέρμα, με δυνατό γωνιακό σουτ του Λόφτους- Τσικ, φάση που εξουδετέρωσε με έγκαιρη επέμβαση ο Πασχαλάκης, διώχνοντας την μπάλα σε κόρνερ.
Δύο λεπτά όμως αργότερα ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ δεν μπορεί να αποσοβήσει το τρίτο γκολ, όταν από λάθη στην άμυνα του, ο Χόντσον Οντόϊ με σουτ έγραψε το 3-0, σκορ που διατηρήθηκε έως το 78ο λεπτό, όταν ο Μοράτα στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, με ωραία κεφαλιά, έγραψε το τελικό 4-0.
Γκολ: 27′, 37′ Ζιρού, 60′ Οντόι, 78′ Μοράτα

Κίτρινες: 
Κέιχιλ – Βέρνμπλουμ, Πέλκας
Κόκκινες: 7′ Χατσερίντι
Δοκάρια: 28′ Οντόι

Τσέλσι:Κεπα, Φάμπρεγας, Μπάρκλεϊ, Πέδρο (65′ Γουίλιαν), Λόφτους-Τσικ, Ζιρού (75′ Μοράτα), Οντόι, Ζαπακόστα (63′ Άμπαντου), Κέιχιλ, Κρίστενσεν, Παλμιέρι.ΠΑΟΚ:Πασχαλάκης, Μάτος, Χατσερίντι, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Μαουρίσιο (79′ Πέλκας), Βέρνμπλουμ, Ζαμπά, Ελ Καντουρί (75′ Βαρέλα), Σάκχοφ, Πρίγιοβιτς (46′ Oυάρντα)

Διαφήμιση
Διαφήμιση