HomeHL-9«Αγριεύει» ο καιρός στην Κρήτη: Βροχές και πτώση θερμοκρασίας

«Αγριεύει» ο καιρός στην Κρήτη: Βροχές και πτώση θερμοκρασίας

Η πρόγνωση του καιρού και για τους τέσσερις νομούς

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Αγριεύει» ο καιρός στην Κρήτη σήμερα καθώς θα κυριαρχήσουν οι βροχοπτώσεις ενώ θα σημειωθεί και πτώση θερμοκρασίας.

Σύμφωνα με τον γνωστό μετεωρολόγο, Μανόλη Λέκκα, από τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης ξεκινάει η κακοκαιρία «αρχικά από τα δυτικά τμήματα της Κρήτης και πολύ γρήγορα θα επεκταθεί και ανατολικότερα, επηρεάζοντας σταδιακά ολόκληρη την Κρήτη. Το Βαρομετρικό χαμηλό κινείται από την Τετάρτη το βράδυ αργά ανατολικά, προς την Ανατολική Μεσόγειο, ενώ την ίδια στιγμή ένα Βαρομετρικό Υψηλό κατέρχεται πολύ γρήγορα από τα Βόρεια συνοδευόμενο από μία ψυχρότερη αέρια μάζα και αποκαθιστώντας στο Αιγαίο αλλά και στην Κρήτη ένα πολύ Ισχυρό Βόρειο ρεύμα. Λόγω της σύγκρουσης αυτών των συστημάτων, αρχικά στα δυτικά τμήματα του νησιού, αναμένονται πολύ ισχυρές βροχοπτώσεις καθώς και έντονες καταιγίδες από το πρωί της Πέμπτης στις δυτικές περιοχές του νησιού. Η ζώνη αυτή της έντασης του καιρού θα έχει κάποια διάρκεια και ανάλογα με την απομάκρυνση του Βαρομετρικού χαμηλού θα κινηθεί σταδιακά και ανατολικότερα. Στη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων κατά τόπους καιρικών φαινομένων απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή.

Οι Βόρειοι ενισχυμένοι άνεμοι θα ξεκινήσουν και αυτοί από τις πρωινές ώρες της Πέμπτης να επηρεάζουν αρχικά τις δυτικές περιοχές και στη συνέχεια θα επικρατήσουν σε ολόκληρη την Κρήτη, καθώς και στο Αιγαίο. Η ένταση τους θα φθάνει στα 6 – 7, τοπικά έως και τα 8 Μποφώρ (οι μέγιστες ριπές θα ξεπερνούν και τα 9 Μποφώρ). Λόγω των πολύ Ισχυρών Βόρειων ανέμων αναμένεται να σχηματισθεί υψηλός κυματισμός στις βόρειες παράκτιες ζώνες της Κρήτης. Η θερμοκρασία θα υποχωρήσει σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα και η πτώση αυτή αναμένεται να γίνει περισσότερο αισθητή την Παρασκευή. Λόγω της ψυχρής εισβολής θα σημειωθούν και χιονοπτώσεις στα ορεινά με ένα μέσο υψόμετρο περίπου τα 1300 μέτρα, χωρίς όμως να αποκλείεται χιόνι ή και χιονόνερο να εμφανισθεί και σε χαμηλότερα υψόμετρα».

Η σημερινή πρόγνωση και για τους τέσσερις νομούς της Κρήτης

Νομός Ηρακλείου

Νωρίς το πρωί προβλέπεται καιρός με πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις, το μεσημέρι αυξημένες νεφώσεις και βροχοπτώσεις με πιθανότητα καταιγίδας ενώ τις βραδινές ώρες αυξημένες νεφώσεις και βροχή με πιθανότητα έντονων βροχοπτώσεων.

Άνεμος μεταβλητός 1 έως 3 μποφόρ απο βόρειες έως βορειοδυτικές διευθύνσεις.

H Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ορεινά από 7 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Νομός Λασιθίου

Τις πρωινές και τις μεσημεριανές ώρες προβλέπεται καιρός με αυξημένες νεφώσεις και πιθανότητα βροχής, ενώ τις βραδινές ώρες πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις και πιθανότητα βροχής.

Άνεμος μεταβλητός 1 έως 3 μποφόρ απο βόρειες έως δυτικές, βορειοδυτικές διευθύνσεις.

H Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ορεινά από 7 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Νομός Ρεθύμνου

Νωρίς το πρωί προβλέπεται καιρός με πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις και πιθανότητα βροχής, ενώ από τις μεσημεριανές ώρες έως αργά το βράδυ αυξημένες νεφώσεις και βροχή με πιθανότητα καταιγίδας.

Oι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοανατολικοί έως νότιοι, νοτιοανατολικοί, εντάσεως από 1 έως 5 μποφόρ.

H Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ορεινά από 7 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Νομός Χανίων

Νωρίς το πρωί προβλέπεται καιρός με αυξημένες νεφώσεις και βροχοπτώσεις με πιθανότητα καταιγίδας, ενώ από τις μεσημεριανές ώρες έως αργά το βράδυ αυξημένες νεφώσεις και βροχή με πιθανότητα καταιγίδας.

Oι άνεμοι θα πνέουν βόρειο, βορειοανατολικοί έως βορειοανατολικοί, εντάσεως από 1 έως 5 μποφόρ.

H Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ορεινά από 8 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση