HomeΕΛΛΑΔΑΑδωνις για καταλήψεις: Δεν χαρίζω όλα αυτά τα παιδιά στη Χρυσή Αυγή

Αδωνις για καταλήψεις: Δεν χαρίζω όλα αυτά τα παιδιά στη Χρυσή Αυγή

Μετά τις προκλητικές δηλώσεις Ηλιόπουλου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Θέση στα όσα προκλητικά είπε μέσα στη Βουλή ο Χρυσαυγίτης βουλευτής Παναγιώτης Ηλιόπουλος απειλώντας με επεισόδια στο αυριανό συλλαλητήριο κατά των φασιστικών καταλήψεων σε σχολεία της Βορείου Ελλάδος πήρε ο Αδωνις Γεωργιάδης καταδικάζοντας τις απαράδεκτες αυτές δηλώσεις όπως και τα συνθήματα σε σχολεία της Μακεδονίας κατά της Δημοκρατίας

«Όσα είπε η Χρυσή Αυγή ήταν απαράδεκτα και καταδικαστέα απ´ όλους. Είμαι από θέση κατά των καταλήψεων. Οι μαθητές πρέπει να πηγαίνουν στο σχολείο, να διαβάζουν, να παίρνουν καλούς βαθμούς και να είναι έτοιμοι να γίνουν καλοί πολίτες αύριο. Εμείς από θέση αρχής καταδικάζουμε τέτοιου είδους συμπεριφορές. Εγώ δε χαρίζω όλα αυτά τα παιδιά στη Χρυσή Αυγή όπως πάτε να κάνετε εσείς. Μπορεί να είναι και πολλά παιδιά ευαίσθητα για τα σύνορα της Μακεδονίας και πρέπει να τους εξηγήσουμε ότι δεν υπερασπίζονται την πατρίδα όταν βρίζουν την δημοκρατία, υπερασπίζουν την πατρίδα όταν προστατεύουν την Δημοκρατία».

Ωστόσο ο κ. Γεωργιάδης επιτέθηκε και στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι δεν μπορεί τις καταλήψεις να τις χωρίζει σε καλές και κακές θυμίζοντας ότι την περίοδο της κυβέρνησης Σαμαρά, ο ΣΥΡΙΖΑ επικροτούσε τις καταλήψεις και τα μαθητικά συλλαλητήρια που χαρακτήριζαν την τότε κυβέρνηση χούντα και μούτζωναν τους πολιτικούς.

«Εσείς φασισμό λέτε όποιον διαφωνεί μαζί σας τότε που φώναζαν ότι ο Σαμαράς ήταν χούντα και τον μούντζωναν τότε τους υποστηρίζατε και ήσασταν παρόντες. Εμείς είμαστε κατά του φασισμού στα σχολεία και έχουμε μεγάλη θλίψη όταν ακούμε κατηγορίες κατά του πολιτικού συστήματος.

Θα συμφωνούμε όλοι ότι οι  καταλήψεις είναι κακό πράγμα στο σχολείο και τέρμα ή θα πούμε ότι εφόσον οι καταλήψεις είναι εργαλείο διεκδίκησης  από τους μαθητές ναι μπορούν να γίνονται και καταλήψεις που δεν θα σ’ αρέσουν αλλά  να χωρίζετε τις καταλήψεις σε καλές και κακές, αυτό πάει πάρα πολύ».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση