HomeΚΡΗΤΗΜε επιτυχία η ημερίδα «Η τέχνη ενάντια στη Βία»

Με επιτυχία η ημερίδα «Η τέχνη ενάντια στη Βία»

Για την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των γυναικών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε, το πρωί της Τρίτης 27 Νοεμβρίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου, η ημερίδα που διοργάνωσε ο Δήμος Ηρακλείου, δια της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής και της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας (Δ.ΕΠ.ΙΣ.) του Δήμου Ηρακλείου με θέμα «Η Τέχνη ενάντια στη Βία».

Η ημερίδα διεξήχθη στο πλαίσιο των δράσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των γυναικών.
Χαιρετισμό απηύθυναν η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόεδρος της Δ.ΕΠ.ΙΣ. Μαρία Καναβάκη, ο Αναπληρωτής Διευθυντής Εκπαίδευσης Περιφερειακής Ενότηας Ηρακλείου Κωνσταντίνος Θεοφάνους και εκ μέρους της Γραμματείας Γυναικών Αστυνομικών της Ένωσης Αστυνομικών υπαλλήλων Νομού Ηρακλείου η Μαρία Μαραγκάκη.

Στο κυρίως μέρος της εκδήλωσης παρουσιάστηκε η καμπάνια «Dontacceptit» της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων και ακολούθησαν οι παρουσιάσεις :
«Κουράστηκα – η ενδυνάμωση της γυναίκας μέσα στον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Δ. Ηρακλείου», Βασιλογιαννάκη Μαρία Med , Ψυχολόγος.

«Η Εφαρμογή της Ευρωπαϊκής Χάρτας για την Ισότητα των Φύλων στην Καθημερινή Ζωή των Πολιτών», Ζαχαρένια Δρόσου Καμηλάκη, Msc Κοινωνιολόγος, Πρόεδρος ΜΚΟ Γυναικών «ΙΡΙΔΑ», Προϊσταμένη Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δήμου Ηρακλείου.
«Η ισότητα των φύλων στους 17 Στόχους για την Εκπαίδευση για Βιώσιμη Ανάπτυξη (UNESCO 2015-2030), Βασιλάκη Ασπασία, Εκπαιδευτικός- Κοινωνιολόγος.

Στη συνέχεια προβλήθηκε η ταινία ευαισθητοποίησης, μικρού μήκους «After day» – του Δ. Χριστοδούλου. Ακολούθησε το εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής «Κατα- γράφοντας τη Βία», με τον Λευτέρη Γιαννακουδάκη, Συγγραφέα – Δάσκαλο Δημιουργικής Γραφής και η εκδήλωση έκλεισε με τραγούδια για γυναίκες με κιθάρα και φωνή – Μια μουσική αφήγηση με τους Δημήτρη Ζαχαριουδάκη – Χαϊνη και Μαρία Κριτσωτάκη.

Διαφήμιση
Διαφήμιση