HomeHL-9Η εξόδιος ακολουθία εψάλη χωρίς τον … νεκρό

Η εξόδιος ακολουθία εψάλη χωρίς τον … νεκρό

Η σορός ενός ηλικιωμένου άνδρα από τη Μεσαρά δεν έφθασε ποτέ στο Κοιμητήριο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το λάθος όνομα στην ταυτότητα του τον είχε ταλαιπωρήσει αρκετές φορές εν ζωή. Ο λόγος για έναν ηλικιωμένος Μεσαρίτη, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή πριν από λίγες ώρες, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου όπου και νοσηλευόταν με σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Μετά την αποδημία του αγαπημένου τους προσώπου, οι συγγενείς επέστρεψαν από το Ηράκλειο στο χωριό τους, σε περιοχή του Δήμου Φαιστού, προκειμένου να προετοιμάσουν τις λεπτομέρειες της κηδείας. Η ώρα της νεκρώσιμης ακολουθίας είχε ανακοινωθεί, οι ιερείς είχαν ενημερωθεί και όταν έφτασε η στιγμή για το ύστατο χαίρε, συγγενείς, συγχωριανοί και φίλοι άρχισαν να συγκεντρώνονται στον ναό. Η ώρα περνούσε ωστόσο και η σορός δεν έφθανε στην εκκλησία για την εξόδιο ακολουθία και τον ενταφιασμό.

Εν τελεί, το κατευόδιο απευθύνθηκε για τον 79χρονο νεκρό, ωστόσο ο ενταφιασμός δεν έχει γίνει ακόμη, αφού η σορός παραμένει στο νεκροτομείο, μέχρις ότου διευθετηθεί το ζήτημα της λανθασμένης αναγραφής ονόματος στην ταυτότητα του νεκρού.

Το πρόβλημα προέκυψε επειδή, η ταυτοποίηση του θανόντος δεν ήταν εφικτή με αποτέλεσμα, όπως προβλέπει ο νόμος να μην προχωρήσει η έκδοση της άδειας ταφής. Την υπόθεση τώρα χειρίζονται οι αστυνομικές αρχές στην περιοχή του Δήμου Φαιστού που θα πρέπει να ξεδιαλύνουν το πρόβλημα με το λάθος όνομα του ηλικιωμένου και να ολοκληρωθεί ο ενταφιασμός του.

Διαφήμιση
Διαφήμιση