HomeHL-SportsΗ ΑΕΚ ηττήθηκε με 2-0 από τον Άγιαξ και αποκλείστηκε από την Ευρώπη

Η ΑΕΚ ηττήθηκε με 2-0 από τον Άγιαξ και αποκλείστηκε από την Ευρώπη

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Την πέμπτη της ήττα σε ισάριθμους αγώνες στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ γνώρισε το βράδυ της Τρίτης η ΑΕΚ.
Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη έχασε με 2-0 σκορ από τον Άγιαξ στο ΟΑΚΑ κι έτσι είδε να εξανεμίζονται ακόμη και οι λιγοστές ελπίδες που της είχαν απομείνει για την κατάληψη της τρίτης θέσης, η οποία οδηγεί στην επόμενη φάση του Europa League.
Στο πρώτο ημίχρονο οι «κιτρινόμαυροι» στάθηκαν αξιοπρεπώς στον αγωνιστικό χώρο, ωστόσο ο Τάντιτς με δύο γκολ σε διάστημα τεσσάρων λεπτών (68′, 72′) διαμόρφωσε το τελικό σκορ για τον «Αίαντα», που με αυτό το τρίποντο σφράγισε την πρόκριση.
 Μοιραίος παίκτης για την «Ένωση» ήταν ο Λιβάγια, καθώς υπέπεσε σε πέναλτι στο 66ο λεπτό ενώ ταυτόχρονα αποβλήθηκε από τον διαιτητή της αναμέτρησης. Όλα αυτά μάλιστα συνέβησαν στο ντεμπούτο του Κροάτη στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς είχε απουσιάσει από τους προηγούμενους αγώνες λόγω τιμωρίας από την UEFA για τη συμπεριφορά του στο ματς με τη Βίντι.
 Αξίζει να σημειωθεί ότι δοκάρι για την ολλανδική ομάδα είχε στο 64ο λεπτό ο Φαν ντε Μπεκ.
Μετά από αυτό το αποτέλεσμα η ΑΕΚ, η οποία στην τελευταία αγωνιστική θα δοκιμαστεί στη Λισαβόνα με την Μπενφίκα, παρέμεινε χωρίς βαθμό στον όμιλο ενώ από την πλευρά του ο Άγιαξ έφτασε τους 11 πόντους.

Η ΑΕΚ παρατάχθηκε στο παιχνίδι με αρκετές αλλαγές, καθώς ως γνωστόν εκτός αποστολής από το αποψινό ματς έμειναν οι Μπακασέτας, Σιμόες και Λαμπρόπουλος, οι οποίοι από εδώ και στο εξής δεν υπολογίζονται.
Η πρώτη καλή φάση στο ματς ανήκε στους Ολλανδούς, οι οποίοι μπήκαν με διάθεση να πιέσουν την πρωταθλήτρια Ελλάδας μέχρι και τα όρια της μεγάλης περιοχής της.
Αυτή σημειώθηκε μόλις στο 3ο λεπτό, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Ντε Λιχτ κέρδισε την κεφαλιά αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Μπάρκα.
Ο Άγιαξ συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων χωρίς ωστόσο να μπορεί να μετουσιώσει την ανωτερότητά του σε γκολ.
Στο 22ο λεπτό απείλησε με τον Τάντις, το γυριστό σουτ του οποίου κατέληξε κόρνερ, ενώ με τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού ο Σόνε με απευθείας εκτέλεση φάουλ ανησύχησε τον Μπάρκα, ωστόσο η μπάλα δεν του έκανε τελικά το χατίρι.
Στο δεύτερο μέρος ένας τραυματισμός του Τσιγκρίνσκι άφησε την ΑΕΚ με παίκτη λιγότερο για τέσσερα περίπου λεπτά με τον Ουκρανό στόπερ όμως να επιστρέφει στο 59ο λεπτό.
Στο 64ο λεπτό ο Άγιαξ έριξε την προειδοποιητική βόλή, με τον Ντε Γιονγκ να σημαδεύει το αριστερό κάθετο δοκάρι του Μπάρκα, ενώ δύο λεπτά αργότερα μετά την εκτέλεση φάουλ των Ολλανδών ο Λιβάγια έκανε χέρι στην περιοχή, αναγκάζοντας τον ρέφερι του ματς να καταλογίσει πέναλτι υπέρ του των φιλοξενούμενων, αποβάλλοντάς τον παράλληλα από το ματς.
Την εκτέλεση ανέλαβε ο Τάντιτς, ο οποίος νίκησε τον Μπάρκα και άνοιξε το σκορ για τον «Αίαντα», ο οποίος ευτύχησε τέσσερα λεπτά αργότερα να διπλασιάσει τα τέρματά του, όταν ο Σέρβος εκμεταλλεύτηκε λάθος του τερματοφύλακα της ΑΕΚ και μετά από πάσα του Χούντελααρ έγραψε το 2-0.
Στο 85ο λεπτό η «Ένωση» είχε ευκαιρία να μειώσει ωστόσο το σουτ του Μπογιέ αποκρούστηκε από τον Ονανά, ενώ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων γκολ του Χούντελααρ ακυρώθηκε ως οφσάιντ.
 
ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Λιβάια, Γκάλο (73’ Μπογιέ), Τσιγκρίνσκι, Μάνταλος (78’ Κλωναρίδης), Πόνσε (81’ Γιακουμάκης), Χουλτ, Γαλανόπουλος, Άλεφ

Άγιαξ (Έρικ Τεν Χαγκ): Ονανά, Ντε Λιχτ, Βέμπερ, Φαν ντε Μπέκ (86’ Λαμπιάντ), Νέρες, Τάντιτς, Μαζράουι (82’ Κρίστενσεν), Μπλιντ, Σένε, Ντε Γιόνγκ, Ντόλμπεργκ (62’ Χούντελαρ)

Διαφήμιση
Διαφήμιση