Ημέρα πανελλαδικής, πανεργατικής κινητοποίησης η σημερινή, ενάντια στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και τα σωματεία να διοργανώνουν συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίες σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Στο Ηράκλειο οι απεργοί διαμαρτύρονται με δύο συγκεντρώσεις που διοργανώθηκαν ταυτόχρονα στις 10:00 το πρωί. Η μία κινητοποίηση πραγματοποιείται στην Πλατεία Ελευθερίας από τη Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ και τη συμμετοχή πολλών σωματείων και συνταξιουχικών ενώσεων, ενώ η δεύτερη έλαβε χώρα έξω από το Εργατικό Κέντρο. Ωστόσο, η συμμετοχή των απεργών στη συγκεκριμένη κινητοποίηση δεν ήταν ικανοποιητική και έτσι αποφασίστηκε να μην πραγματοποιηθεί το σχεδιαζόμενο συλλαλητήριο.

Ανάλογες κινητοποιήσεις με συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας γίνονται  και στις άλλες πόλεις της Κρήτης.

Τα αιτήματα των απεργών αφορούν σε μείζονα εργατικά ζητήματα όπως η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, η αύξηση του κατώτατου μισθού, βιώσιμο και δίκαιο ασφαλιστικό σύστημα, άμεση αναμόρφωση του προϋπολογισμού του 2019, επιστροφή παράνομων μειώσεων σε κύριες και επικουρικές συντάξεις.

Φωτογραφία αρχείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση