HomeΚΡΗΤΗΑπεργεί και το Έκτακτο Ακαδημαϊκό Προσωπικό του ΤΕΙ Κρήτης

Απεργεί και το Έκτακτο Ακαδημαϊκό Προσωπικό του ΤΕΙ Κρήτης

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην αυριανή απεργία συμμετέχει και ο Σύλλογος Έκτακτου Ακαδημαϊκού Προσωπικου του ΤΕΙ Κρήτης με τα μέλη του να απευθύνουν κάλεσμα για την δυναμική παρουσία στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Ελευθερίας στις 10 το πρωί.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου:

Εμείς, το έκτακτο ακαδημαϊκό προσωπικό του ΤΕΙ Κρήτης την Τετάρτη 21/11 σε Γενική Συνέλευση συζητήσαμε για το πως θα αντιμετωπίσουμε τα πολυ σοβαρά και οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.

Είναι ώρα να βάλουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες! Δεν θα αφήσουμε όσα δικαίωματα χάσαμε το προηγούμενο διάστημα, στα χαμένα. Ήδη έχουμε χάσει πολλα! Οι συμβάσεις εργασίας που μας κάλυπταν ολόκληρη την ακαδημαϊκή χρονιά καταργήθηκαν, με συνέπεια τώρα να έχουμε χάσει βασικά δικαιώματα, όπως το να αμειβόμαστε για όλο το χρονικό διάστημα του ακαδημαϊκό έτους, ενώ υπάρχουν σημαντικές καθυστερήσεις στην καταβολή των δεδουλευμένων μας. Υπάρχουν συνάδελφοι ξεκινουν την χρονιά και δεν γνωρίζουν πιος θα ειναι ο μισθός τους σε λίγους μήνες. Επιπλέον όπως όλοι οι συνάδελφοι με συμβάσεις σε φορείς του δημοσίου έχουμε χάσει των 13ο και 14ο μισθό.

Διεκδικούμε την αναπλήρωση των απωλείων στα χρόνια της κρίσης! Διεκδικούμε την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθου με νόμο απο την κυβέρνηση! Δεν θέλουμε να ζούμε με ψίχουλα, ούτε να κάνουμε 2-3 δουλειές για να καλύψουμε τις ανάγκες μας.

Θέλουμε σταθερή μόνιμη αξιοπρεπή δουλειά. Όπως σταθερές και πάγιες ειναι ανάγκες που καλύπτούμε για την ερυθμη λειτουργία του ΤΕΙ.

Διεκδικούμε:

1)         Αναπλήρωση των απωλειων των προηγούμενων χρόνων. Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού με νόμο. Συμβάσεις ετήσιες χωρίς μείωση των μισθολογικών όρων απο εξάμηνο σε εξάμηνο.

2)         Καμία καθυστέρηση στην καταβολή της μισθοδοσίας μας. Να καταβάλεται σταθερά κάθε πρώτο δεκαήμερο του μήνα.

3)         Μόνιμη και σταθερή δουλειά, με όλα τα δικαιώματα του μόνιμου εκπαιδευτικού/διοικητικού/τεχνικού προσωπικού καθώς καλύπτουμε μόνιμες και διαρκείς ανάγκες του Ιδρύματος. Άνοιγμα θέσεων Ειδικού Επιστημονικού́ Προσωπικού (Ε.Ε.Π.), Εργαστηριακού́ Διδακτικού Προσωπικού́(Ε.ΔΙ.Π,) και Ειδικού́ Τεχνικού́ Εργαστηριακού Προσωπικού́ (Ε.Τ.Ε.Π.) για την στελέχωση των τμημάτων και των εργαστηρίων, με αυξήσεις στου μισθούς.

4)         Εξασφάλιση των θέσεων εργασίας του σημερινού έκτακτου και μόνιμου προσωπικού σε οποιοδήποτε σχέδιο αναδιάρθρωσης που θα συμπεριλαμβάνει το ΤΕΙ Κρήτης (ενοποίηση, ομοσπονδοποίηση, απορρόφηση, συγχώνευση, κ.α.) χωρίς βλαπτική μεταβολή στους όρους εργασίας τους.

5)         Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για το ΤΕΙ Κρήτης και συνολικά την Ανώτατη Εκπαίδευση ώστε να υπάρχει η δυνατότητα πρόσληψης, μόνιμου εκπαιδευτικού/διοικητικού/τεχνικού προσωπικού αλλά και η εξασφάλιση στοιχειωδών αναγκών του Ιδρύματος(αναβάθμιση εξοπλισμού, έρευνας, εκπαιδευτικής διαδικασίας, αναβάθμιση των παροχών του Ιδρύματος όπως σίτιση, στέγαση κ.α.).

Για όλα τα παράπανω:

  1. Συμμετέχουμε στην πανελλαδική πανεργατική απεργία την Τετάρτη 28/11 10πμ Πλ. Ελευθερίας.
  2. Καλούμε σε οργάνωση και κοινό βηματισμό όλους τους συναδέλφους στο ΤΕΙ Κρήτης.
Διαφήμιση
Διαφήμιση