HomeHL-9Οικουμενικό Πατριαρχείο για την συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου

Οικουμενικό Πατριαρχείο για την συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου

«Η Αγία και Ιερά Σύνοδος θα μελετήσει τις προτάσεις»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο Φανάρι βρέθηκε σήμερα ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου προκειμένου να ενημερώσει τον Οικουμενικό Πατριάρχη και μέλη της Αγίας και Ιεράς Συνόδου για την συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου.

Με ανακοίνωσή του το Οικουμενικό Πατριαρχείο ανέφερε πως η Αγία και Ιερά Σύνοδος θα μελετήσει προσεκτικά τις προτάσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης και «θα εκφράσει την θέση της καταλλήλως».

img_2631

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου:

Επίσκεψη στην Έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στο Φανάρι, πραγματοποίησε σήμερα, Τρίτη, 27 Νοεμβρίου, ο Υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Γαβρόγλου, o οποίος έγινε δεκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τα μέλη της Αγίας και Ιεράς Συνόδου. 

Κατά τη διάρκεια της συναντήσεως ο Υπουργός ενημέρωσε τον Παναγιώτατο και τους Αρχιερείς πιο αναλυτικά για τη δέσμη προτάσεων της Ελληνικής Κυβερνήσεως, στο πλαίσιο της προωθούμενης Συνταγματικής αναθεώρησης αλλά και του διαλόγου που ξεκίνησε πρόσφατα για τις σχέσεις Πολιτείας-Εκκλησίας στην Ελλάδα. Ιδιαιτέρως αναφέρθηκε στην πρόταση για την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, τη μεταρρύθμιση του μισθολογικού καθεστώτος του εφημεριακού κλήρου, αλλά και στη διευθέτηση του ζητήματος των αποσπασμένων  κληρικών που διακονούν στις ανά τον κόσμο επαρχίες του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Πολλοί συνοδικοί Ιεράρχες απηύθυναν ερωτήσεις στον κ.Υπουργό, ζητούντες περισσότερες πληροφορίες, όλοι δε με επικεφαλής τον Οικουμενικό Πατριάρχη εξέφρασαν το ζωηρό ενδιαφέρον τους για τα προβλήματα του εφημεριακού κλήρου.

Στη συνάντηση παρέστη και ο Μητροπολίτης Αδριανουπόλεως Αμφιλόχιος, Διευθυντής του εν Αθήναις Γραφείου Εκπροσωπήσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Τις προτάσεις της Ελληνικής Κυβερνήσεως, ύστερα και από τη νεότερη ενημέρωση από τον Υπουργό Παιδείας, θα τις μελετήσει προσεκτικά η Αγία και Ιερά Σύνοδος και θα εκφράσει την θέση της καταλλήλως.

Διαφήμιση
Διαφήμιση