HomeHL-CultureΣτο Λονδίνο παρουσιάστηκαν έπιπλα με έμπνευση από την Αρχαία Ελλάδα

Στο Λονδίνο παρουσιάστηκαν έπιπλα με έμπνευση από την Αρχαία Ελλάδα

Ήταν... ιδιαίτερα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την ελληνο-ρωμαϊκή αρχιτεκτονική και τους ξύλινους κύβους με τους οποίους παίχουν τα μικρά είχαν ως πηγή έμπνευσης ο Ματέο Πατσέλα (Matteo Pacella) και η Φιλιπίν Αμέν (Philippine Hamen) για τη σειρά επίπλων που σχεδίασαν.

Η σειρά από 12 κομμάτια – πάγκοι, σκαμνιά, τραπέζια, κονσόλες και βιβλιοθήκες – φέρει το όνομα «Η Πόλη Είναι Κινητή».

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γεννημένος στο Μιλάνο Πατσέλα και η γεννημένη στο Παρίσι Αμάν βάσισαν τις διαστάσεις των επίπλων τους στον «Χρυσό Κανόνα». Και όρισαν τις αποστάσεις που έχουν οι κολώνες, η μία από την άλλη, σε σχέση με το σύστημα που επινόησε ο Ρωμαίος αρχιτέκτονας του 1ου αιώνα προ Χριστού, Βιτρούβιος. Αν και τα έπιπλα παρακολουθούν τις γραμμές της Κλασικής αρχιτεκτονικής, αποφάσισαν να τα βάψουν με μια μπλε συνθετική ρητίνη.

Αναφερόμενοι στα αρχετυπικά σχήματα της Κλασικής αρχιτεκτονικής, οι Αμέν και Πατσέλα αναρωτιούνται: «Μήπως βρίσκουμε καθησυχαστική την οικεία και λογική παρουσία τους, μήπως τη βρίσκουμε σχεδόν μητρική, ή μήπως στοιχειώνουν τα όνειρά μας όπως οι πίνακες του ντε Κίρικο; Αυτό το οποίο είναι σίγουρο είναι ότι δεν μπορούμε να σταθούμε αδιάφοροι ενώπιων τους, γιατί στο διάβα χιλιετιών έχουν διαποτίσει τη συλλογική ψυχή μας, έχουν ορίσει την καλλιτεχνική μας ταυτότητα, έχουν διαμορφώσει την πρόσληψη της ομορφιάς από εμάς τους ίδιους» προσθέτουν.

Η σειρά «Η Πόλη Είναι Κινητή» παρουσιάστηκε στην τελευταία Εβδομάδα Design στο Λονδίνο (15 με 23 του περασμένου Σεπτεμβρίου).

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση