HomeHL-EconomyΑνοιχτό το ενδεχόμενο επαναφοράς του δώρου Χριστουγέννων

Ανοιχτό το ενδεχόμενο επαναφοράς του δώρου Χριστουγέννων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η κυβέρνηση κλείνει το μάτι σε μισθωτούς και συνταξιούχους

Επαναφέρει η κυβέρνηση στο τραπέζι το δώρο Χριστουγέννων, ύστερα από το «πάγωμα» των μειώσεων στις συντάξεις και τη μικρή αύξηση που θα πάρουν εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση μελετά την επαναφοράς 13ης σύνταξης και 13ου μισθού και μάλιστα με σχετική ρύθμιση, κλείνοντας το μάτι σε μισθωτούς και συνταξιούχους που έχουν χάσει το δώρο Χριστουγέννων, το οποίο έχει καταργηθεί.

Επί της ουσίας το σενάριο που επεξεργάζεται το Μαξίμου έχει να κάνει με το κοινωνικό μέρισμα, το οποίο σε έναν βαθμό και σε ό,τι αφορά σε χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους θα μετατραπεί σε δώρο Χριστουγέννων.

Το κοινωνικό μέρισμα θα δοθεί για τρίτη χρονιά και έτσι η κυβέρνηση σκέφτεται την παγιοποίησή του, με τη μορφή δώρου σε μισθωτούς και συνταξιούχους. Δικαιούχοι θα είναι όσοι σήμερα είναι δικαιούχοι κοινωνικού μερίσματος.

Σημειώνεται ωστόσο πως μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκαθαριστεί εάν θα είναι το ίδιο που προβλέπεται από το κοινωνικό μέρισμα ή ίσο με το δώρο που δικαιούται ο καθένας με βάση τη σύνταξη ή τον μισθό.

newpost.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση