Έφτασε η ώρα τις… απόφασης στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης για την πολύκροτη υπόθεση με τις ληστείες που είχε διαπράξει από το 2012 έως το 2015 η λεγόμενη σπείρα των «ληστών με τα καλάσνικοφ».

Οι δύο άνδρες, ένας 33χρονος Κρητικός και ένας 36χρονος Αρμένιος κατηγορούνται πως  το παραπάνω χρονικό διάστημα είχαν διαπράξει σειρά ληστειών «χτυπώντας» ως επί το πλείστον κοσμηματοπωλεία, με κυριότερη εκείνη που είχε λάβει χώρα τον Ιούνιο του 2015 στο χρυσοχοείο του ξενοδοχείου Creta Maris στη Χερσόνησο.

Ποια ήταν η πρόταση του εισαγγελέα

Στην προηγούμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου, που έγινε στις 12 Νοεμβρίου, οι κατηγορούμενοι απολογήθηκαν με τον μεν 33χρονο να ισχυρίζεται πως συμμετείχε μόνο στην ληστεία που έγινε στο Creta Marris ενώ ο 36χρονος Αρμένιος ανέφερε πως συμμετείχε σε διάφορες ληστείες επειδή είχε ανάγκη.

Στη συνέχεια ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του 33χρονου για δύο ληστείες, μεταξύ αυτών εκείνη το Creta Maris, και την ενοχή του 36χρονου Αρμένιου για πέντε ληστείες και μία απόπειρα.

Ως προς την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας των αστυνομικών ο εισαγγελέας ανέφερε πως δεν υπάρχουν επαρκώς στοιχεία.

Διαφήμιση
Διαφήμιση