HomeHL-9Βροχερός ο καιρός στην Κρήτη

Βροχερός ο καιρός στην Κρήτη

Δείτε την πρόγνωση και για τους τέσσερις νομούς

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Βροχερός αναμένεται να είναι σήμερα ο καιρός στην Κρήτη ενώ υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν και τοπικές καταιγίδες.

«Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας θα ξεκινήσουν οι πρώτες βροχές από τα δυτικά τμήματα της Κρήτης και σταδιακά θα επεκταθούν και ανατολικότερα, έστω και σε μικρότερη ένταση. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να σημειωθούν και τοπικές καταιγίδες με πρόσκαιρη ένταση των βροχοπτώσεων, ιδιαίτερα στα δυτικά και νότια τμήματα του νησιού. Οι άνεμοι θα στραφούν από Νότιες διευθύνσεις και θα ενισχυθούν σταδιακά με την ένταση τους να φθάνει στα 5 – 6 Μποφώρ με τις μέγιστες εντάσεις έως και τα 7 Μποφώρ να σημειώνονται στα πελάγη και σε βόρειες κυρίως περιοχές της Κρήτης. Τα φαινόμενα αυτά θα διατηρηθούν, κατά περιόδους εώς και τις βραδινές ώρες της Δευτέρας. Η θερμοκρασία δεν υποχωρεί αλλά διατηρείται σε καλά για την εποχή επίπεδα λόγω και των Νοτίων ανέμων», αναφέρει ο γνωστός μετεωρολόγος Μανώλης Λέκκας.

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση και στους τέσσερις νομούς της Κρήτης:

Νομός Ηρακλείου

Τις πρωινές ώρες προβλέπεται καιρός με αυξημένες νεφώσεις και πιθανότητα έντονων βροχοπτώσεων, ενώ από τις μεσημεριανές ώρες έως αργά το βράδυ πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις και πιθανότητα βροχής.

Oι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι έως νότιο, νοτιοδυτικοί εντάσεως από 2 έως 4 μποφόρ. H Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ορεινά από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Νομός Λασιθίου

Τις πρωινές ώρες προβλέπεται καιρός με αυξημένες νεφώσεις και πιθανότητα έντονων βροχοπτώσεων, το μεσημέρι πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις και πιθανότητα βροχής ενώ τις βραδινές ώρες καλός καιρός με λίγες νεφώσεις.

Oι άνεμοι θα πνέουν νότιοι έως νότιο, νοτιοδυτικοί εντάσεως από 2 έως 3 μποφόρ.

H Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ορεινά από 9 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Νομός Ρεθύμνου

Τις πρωινές ώρες προβλέπεται καιρός με αυξημένες νεφώσεις και πιθανότητα έντονων βροχοπτώσεων, το μεσημέρι πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις και βροχή με πιθανότητα έντονων βροχοπτώσεων ενώ τις βραδινές ώρες πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις και πιθανότητα βροχής.

Oι άνεμοι θα πνέουν νότιοι έως νότιο, νοτιοδυτικοί, εντάσεως 4 μποφόρ.

H Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 19 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ορεινά από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Νομός Χανίων

Νωρίς το πρωί προβλέπεται καιρός με αυξημένες νεφώσεις και βροχή με πιθανότητα έντονων βροχοπτώσεων, το μεσημέρι πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις και βροχή με πιθανότητα έντονων βροχοπτώσεων ενώ τις βραδινές ώρες αυξημένες νεφώσεις και πιθανότητα βροχής.

Άνεμος μεταβλητός 1 έως 3 μποφόρ απο δυτικές, νοτιοδυτικές έως βόρειες, βορειοδυτικές διευθύνσεις.

H Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ορεινά από 10 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση