HomeΚΡΗΤΗΤίμησαν τη μνήμη του Ηλιάκη

Τίμησαν τη μνήμη του Ηλιάκη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τη μνήμη του σμηναγού Κωνσταντίνου Ηλιάκη, που σκοτώθηκε σε αερομαχία με τουρκικό αεροπλάνο, πριν από οκτώ χρόνια και συγκεκριμένα στις 12.39’ στις 23 Μαΐου του 2006 κοντά στην Κάρπαθο, τίμησαν χθες το μεσημέρι κάτοικοι του νησιού στο πλαίσιο εκδηλώσεων τιμής και μνήμης που συνδιοργάνωσαν η Πολεμική Αεροπορία και οι αδελφοποιημένοι Δήμοι, Καρπάθου και Χανίων.

Σύμφωνα με τα haniotika– nea.gr, στις καθιερωμένες ετήσιες εκδηλώσεις με την επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο του αθάνατου ήρωα σμηναγού Κώστα Ηλιάκη στα Πηγάδια Καρπάθου το “παρών” έδωσαν σύσσωμη η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας, ο αρχηγός των Ανεξάρτητων Ελλήνων, βουλευτές, εκπρόσωποι κομμάτων, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, Ιερός κλήρος με προεξάρχοντα τον μητροπολίτη Καρπάθου και Κάσου κ. Αμβρόσιο, συγγενείς και πολλοί φίλοι του εκλιπόντος.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μίλησαν ο υπουργός Εθνικής Αμυνας κ. Δημήτριος Αβραμόπουλος, ο δήμαρχος Καρπάθου Μιχάλης Χανιώτης και ο Φίλιππος Ηλιάκης, αδελφός του ηρωικού σμηναγού, ενώ τρεις σχηματισμοί με αεροπλάνα F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας και ένα ελικόπτερο Σινούκ πραγματοποίησαν πτήσεις πάνω απ’ το Μνημείο του σμηναγού, τιμώντας τη μνήμη του.

Διαφήμιση
Διαφήμιση