HomeHL-9Στην Αθήνα αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Κρήτης για την… ιστορική συμφωνία

Στην Αθήνα αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Κρήτης για την… ιστορική συμφωνία

Συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην Αθήνα θα βρεθεί σήμερα αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Κρήτης όπου και θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου.

Όπως είναι φυσικό το ζήτημα που θα κυριαρχήσει στην συνάντηση θα είναι η… ιστορική συμφωνία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου.

Στην αντιπροσωπεία θα συμμετέχουν οι Μητροπολίτες Γορτύνης και Αρκαδίας Μακάριος, Ιεραπύτνης και Σητείας Κύριλλος, Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Ευγένιος, καθώς επίσης ο αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου Πρόδρομος Ξενάκης, ο νομικός σύμβουλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης Δημήτρης Μηλαθιανάκης και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Κληρικών Κρήτης πατέρας Ζαχαρίας Αδαμάκης.

Η εξαμελής αντιπροσωπεία της Κρήτης θα μεταβεί στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων στο Μαρούσι για την προγραμματισμένη και προαναγγελθείσα συνάντηση με τον Κώστα Γαβρόγλου.

Τα ζητήματα που θα τεθούν επί τάπητος είναι οι εξελίξεις που έχουν προκύψει μετά την επίμαχη συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου, και κυρίως η αναθεώρηση του Συντάγματος και ο διαχωρισμός Εκκλησίας – κράτους.

Η αντιπροσωπεία της Κρητικής Εκκλησίας θα παραμείνει στην Αθήνα και την Δευτέρα, καθώς έχουν ήδη προγραμματιστεί διαδοχικές επαφές και συναντήσεις με πολιτικούς αρχηγούς και τους εκπροσώπους τους.

Διαφήμιση
Διαφήμιση