HomeHL-WorldΥπόθεση Κασόγκι: Πρώτα του έκαναν αφαίμαξη και μετά διαμέλισαν το πτώμα του δημοσιογράφου

Υπόθεση Κασόγκι: Πρώτα του έκαναν αφαίμαξη και μετά διαμέλισαν το πτώμα του δημοσιογράφου

Σαουδάραβας ιατροδικαστής ανέλαβε το διαμελισμό του πτώματος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Νέες φρικιαστικές λεπτομέρειες για τις συνθήκες θανάτου του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι στους χώρους του προξενείου της Σαουδικής Αραβίας στις 2 Οκτωβρίου έφερε στη δημοσιότητα ο τουρκικός τύπος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Sabah ο Σαουδάραβας ιατροδικαστής Σαλάχ Μοχάμεντ αλ Τουμπαίγκι, ο οποίος ήταν και αυτός που ανέλαβε το διαμελισμό του πτώματος του δημοσιογράφου, πριν αρχίσει τη φρικιαστική διαδικασία άντλησε όλο το αίμα του Κασόγκι από τις φλέβες του.

«Έγδυσαν τον Κασόγκι. Ο Τουμπαίγκι άντλησε το αίμα από τις φλέβες του και το άφησε να κυλίσει στο νεροχύτη. Ο Τουμπαίγκι ήταν και αυτός που έκανε τον διαμελισμό» αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα «ο Τουμπαίγκι είχε εκπαιδευτεί στην ιατροδικαστική στο πανεπιστήμιο της Γλασκώβης και λίγο νωρίτερα είχε παρουσιάσει μια έκθεσή του σχετικά με μια συσκευή φορητής διεξαγωγής αυτοψίας σε συνέδριο στην Αυστραλία».

Την περασμένη εβδομάδα δημοσιογράφος της εφημερίδας Hurriyet είχε μεταδώσει την πληροφορία ότι η ομάδα των Σαουδαράβων εκτελεστών είχε χρησιμοποιήσει φάρμακα που σχετίζονται με την πηκτικότητα του αίματος προκειμένου να σταματήσει την αιμορραγία κατά τη διάρκεια του διαμελισμού.

Ο Τουμπαίγκι φέρεται να είναι ο άνδρας που ακούγεται στο διάρκειας επτά λεπτών ηχητικό ντοκουμέντο από την εκτέλεση του Κασόγκι να λέει στα άλλα μέλη της ομάδας να βάλουν ακουστικά ενώ αυτός θα τεμαχίζει τη σορό γιατί, όπως φέρεται να τους λέει, «όταν κάνω αυτή τη δουλειά, ακούω μουσική».

Όπως επισημαίνει η Hurriyet το Ριάντ αν και έχει παραδεχθεί ότι η δολοφονία Κασόγκι έγινε στους χώρους του προξενείου της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη εντούτοις αρνείται να αντληθεί το νερό από το πηγάδι του Σαουδάραβα πρόξενου

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση