HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΓεροβασίλη: Ο προϋπολογισμός σηματοδοτεί μία νέα εποχή για τη χώρα

Γεροβασίλη: Ο προϋπολογισμός σηματοδοτεί μία νέα εποχή για τη χώρα

«Η σημερινή ΝΔ προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Μία νέα εποχή για τη χώρα έπειτα από μια μακρά περίοδο δοκιμασιών για τον ελληνικό λαό», σηματοδοτεί ο φετινός προϋπολογισμός σύμφωνα με την υπουργό Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, η οποία μιλά, για όλα τα σημαντικά ζητήματα των ημερών.

«Αυτό είναι το πρώτο κρίσιμο βήμα για την αλλαγή της ζωής των συμπολιτών μας», επισημαίνει χαρακτηριστικά η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, η οποία ταυτόχρονα επιτίθεται στη Νέα Δημοκρατία για το πανεπιστημιακό άσυλο και τα θέματα εγκληματικότητας που κρατάει ψηλά η αξιωματική αντιπολίτευση.

«Η σημερινή ΝΔ προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις και να φοβίζει τον κόσμο, επιλέγοντας να ψαρέψει στα θολά νερά μιας ακροδεξιάς αντίληψης για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους», λέει η κ. Γεροβασίλη και συμπληρώνει ότι δεν θέλει το άσυλο γιατί αλλιώς αντιλαμβάνεται την ακαδημαϊκή και κοινωνική ελευθερία.

Με αφορμή την τραγική υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου και τις εξελίξεις μετά το πόρισμα των ιατροδικαστών, η υπουργός Προστασίας του Πολίτη τονίζει ότι «θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας να εμποδίσουμε αυτά που πρεσβεύει ο νεοφιλελευθερισμός και η ακροδεξιά» και, όπως επισημαίνει, έχουν επισπευσθεί οι διαδικασίες της ΕΔΕ για την συμπεριφορά των αστυνομικών.

Η κ. Γεροβασίλη, απαντά σε όσους επέκριναν την αντίδραση της Αστυνομίας στα επεισόδια για την επέτειο του Πολυτεχνείου με το επιχείρημα ότι «περιφρούρησε το δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών να συμμετάσχουν ενεργά στις εκδηλώσεις τιμής του αγώνα ενάντια στη δικτατορία και διατήρησης της ιστορικής μνήμης» και τονίζει ότι κατασταλτικός της ρόλος είναι μια διαρκής άσκηση ισορροπίας, ανάμεσα στις δράσεις της καταστολής, στο λαϊκό δικαίωμα στην ασφάλεια και στο σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα του κάθε πολίτη.

Για τις συλλήψεις μελών του Ρουβίκωνα δηλώνει ότι «δεν στέλνει προσωπικά μηνύματα» και δεν μπαίνει στη διαδικασία επικοινωνιακών παιχνιδιών.

Σχετικά με τις αλλαγές στην Πολιτική Προστασία, που είχαν εξαγγελθεί από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό μετά την τραγωδία στο Μάτι, η κ. Γεροβασίλη αναφέρει ότι η διαδικασία είναι κοντά στην τελική φάση ριζικής αναμόρφωσης, στα πρότυπα των πλέον σύγχρονων συστημάτων σε διεθνές επίπεδο.

Τέλος, για το διάλογο Πολιτείας και Εκκλησίας, η υπουργός σημειώνει με έμφαση ότι «η κυβέρνηση απέδειξε ότι διαθέτει την πολιτική βούληση, στο πλαίσιο ενός ειλικρινούς διαλόγου και συνεννόησης με την εκκλησία, για να βρεθεί και να δοθεί λύση σε ένα ζήτημα που βρίσκεται σε εκκρεμότητα εδώ και οχτώ δεκαετίες».

enikos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση