HomeHL-EconomyΑυτές οι κατηγορίες συνταξιούχων θα δουν αυξήσεις από το 2019

Αυτές οι κατηγορίες συνταξιούχων θα δουν αυξήσεις από το 2019

Περίπου 620.000 συνταξιούχοι θα δουν αυξήσεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Περίπου 620.000 συνταξιούχοι θα δουν αυξήσεις στις συντάξεις τους από 1/1/2019. Συντάξεις που θα αυξηθούν με μέσο όρο αύξησης περί των 90 έως 96 ευρώ μηνιαίως, όπως έχει δηλώσει και ο υφυπουργός Εργασίας, Τάσος Πετρόπουλος.

Οι έξι κατηγορίες συνταξιούχων που θα δουν να αυξάνονται οι συντάξεις τους είναι οι εξής:
1. Συνταξιούχοι του ΙΚΑ με μέσες αποδοχές και από 20- 30 έτη ασφάλισης. Οι εν λόγω συνταξιούχοι κερδίζουν διπλά: ευνοούνται και από τους συντελεστές της ανταποδοτικής σύνταξης και από τον τεκμαρτό μισθό βάσει τους οποίου υπολογίστηκε η σύνταξή τους, δηλ. από τη βάση υπολογισμού της ανταποδοτικής.

2. Συνταξιούχοι πρώην υπάλληλοι ΝΠΔΔ που ανήκαν στο ειδικό καθεστώς του ΙΚΑ και έλαβαν σύνταξη με τις δημοσιοϋπαλληλικές διατάξεις. Το κλειδί είναι πως κατέβαλλαν εισφορές που αφορούσαν σε υψηλότερο συντάξιμο μισθό από τη βάση υπολογισμού της παλαιάς τους σύνταξης, καθώς οι εν λόγω υπάλληλοι πλήρωναν εισφορές στο σύνολο των αποδοχών τους και όχι μόνο στον βασικό μισθό με τον οποίο βγαίνει η σύνταξή τους.

3. Συνταξιούχοι των πρώην ειδικών Ταμείων ΔΕΚΟ- Τραπεζών (ΤΑΠ- ΟΤΕ, ΟΑΠ-ΔΕΗ, ΤΣΠ- ΕΤΕ κ.α.)

4. Συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ- ΤΣΑ, πρώην αυτοκινητιστές που συνταξιοδοτήθηκαν με 35ετία ή και περισσότερα έτη.

5. Συνταξιούχοι που αποχώρησαν με διαδοχική ασφάλιση και είχαν μεγάλες ποινές στο τμήμα που αφορούσε τον συμμετέχοντα φορέα. Με τις νέες διατάξεις η χρήση της διαδοχικής ασφάλισης έχει καταργηθεί και ο χρόνος υπολογίζεται ενιαία. Έτσι, οι συντάξεις αυτής της κατηγορίας μπορούν να προσδοκούν σημαντική προσαύξηση.

6. Συνταξιούχοι που λαμβάνουν πρόωρη / μειωμένη σύνταξη έως 30%.

Πηγή: enikonomia.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση