HomeHL-9Δικάζεται αύριο ο ιερέας που επιτέθηκε στους αστυνομικούς

Δικάζεται αύριο ο ιερέας που επιτέθηκε στους αστυνομικούς

Οδηγούσε μεθυσμένος στο κέντρο της πόλης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Tην πύλη του Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου θα διαβεί αύριο Δευτέρα 26 Νοεμβρίου, ο ιερέας που επιτέθηκε στους αστυνομικούς και οδηγούσε μεθυσμένος στο Ηράκλειο.

Η δίκη του στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου επρόκειτο να γίνει στις 13 Νοεμβρίου, ωστόσο αναβλήθηκε για αύριο, καθώς το δικαστήριο έκρινε αναγκαία την παρουσία μαρτύρων στην ακροαματική διαδικασία και παράλληλα, έπρεπε να δοθεί χρόνος ώστε να ολοκληρωθούν οι γνωματεύσεις του ιατροδικαστή που εξέτασε τους αστυνομικούς στους οποίους επιτέθηκε ο μεθυσμένος ιερέας.

Υπενθυμίζεται – όπως έχει ήδη γράψει το cretapost – ότι ο κατηγορούμενος ιερέας είχε καταληφθεί να οδηγεί επικίνδυνα το αυτοκίνητό του στο Ηράκλειο, όντας σε κατάσταση μέθης. Οι αστυνομικοί που τον σταμάτησαν τον ενημέρωσαν ότι οφείλει να υποβληθεί σε έλεγχο αλκοτέστ, ωστόσο εκείνος αντιστάθηκε σθεναρά με αποτέλεσμα να προσαχθεί.

Όταν οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο, η κατάσταση φαίνεται πως ξέφυγε από τον έλεγχό του και επιτέθηκε σε δύο αστυνομικούς γρονθοκοπώντας τον έναν και δαγκώνοντας τον άλλο.

Η σύλληψή του ήταν το φυσικό επακόλουθο, και τώρα βρίσκεται αντιμέτωπος με τις κατηγορίες της πρόκλησης σωματικής βλάβης, της έργω και λόγω εξύβρισης, και της αντίστασης κατά της αρχής.

Την υπόθεση του μεθυσμένου ιερέα, παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς η Εκκλησία της Κρήτης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση