HomeHL-SportsΦουλ για πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ, 2-0 την Ξάνθη- video –

Φουλ για πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ, 2-0 την Ξάνθη- video –

ΠΑΟΚ – Ξάνθη 2-0

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο ΠΑΟΚ πανηγύρισε την δέκατη νίκη του σε έντεκα ματς της Super League και συνέχισε την πορεία του προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» επικράτησε 2-0 στην Τούμπα της Ξάνθης με γκολ των Πρίγιοβιτς (47’) και Μαουρίσιο (65’).

Σκληρός αντίπαλος αποδείχτηκε η Ξάνθη για τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ μόνο στο πρώτο ημίχρονο, όταν με πυκνή αμυντική διάταξη κράτησε τους Θεσσαλονικείς σε απόσταση αν και αυτοί έφτασαν στο διάστημα αυτό σε τελικές που θα μπορούσαν να αποδώσουν γκολ.

Στο 11′ ο Καντά έκανε το πρώτο σουτ του αγώνα, ενώ η πρώτη ουσιαστική τελική για τον ΠΑΟΚ ήρθε στο 18′ με σουτ-φάουλ του Πέλκα. Στο 28′ η Ξάνθη έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα όταν η κοντινή κεφαλιά του Ντουρίσκοβιτς αποκρούσθηκε εξ επαφής σε κόρνερ από τον Πασχαλάκη.

Στο 30′ ο ΠΑΟΚ πλησίασε στο γκολ με τον Πρίγιοβιτς που από πάσα του Πέλκα, σούταρε αλλά ο Ζίβκοβιτς λειτούργησε το ίδιο σωτήρια όπως πριν δυο λεπτά ο αντίπαλός του, Πασχαλάκης.

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε την πίεση και στο 40′ πλησίασε στο γκολ, όταν το δυνατό γωνιακό σουτ του Μπίσεσβαρ έδιωξε σε κόρνερ ο Ζίβκοβιτς. Δυο λεπτά αργότερα ο Κίτσιου πλάσαρε άουτ από άριστη θέση.

Στο δεύτερο μέρος ο «Δικέφαλος» πήρε το προβάδισμα. Στο 47′ από σέντρα του Βιεϊρίνια ο Πρίγιοβιτς με κεφαλιά παραβίασε την εστία του Ζίβκοβιτς. Ο Σέρβος διεθνής με το γκολ αυτό έφθασε τα 50 στην παρουσία του στον ΠΑΟΚ στις 80 συνολικά εμφανίσεις.

Στο 59′ μια πολύ καλή ευκαιρία του Πέλκα δεν καρποφόρησε, ενώ στο 65΄ο Βραζιλιάνος Μαουρίσιο με απευθείας φάουλ πέτυχε το 2-0.

Ως το τέλος της αναμέτρησης ο ΠΑΟΚ διατήρησε τον έλεγχο του παιχνιδιού αλλά στο τελευταίο 20λεπτο μείωσε τον ρυθμό του κρατώντας δυνάμεις για τον αγώνα της Πέμπτης στο Λονδίνο επί της Τσέλσι για το Europa League.Γκολ: 47′ Πρίγιοβιτς, 65′ Μαουρίσιο

Κίτρινες κάρτες: Κίτσιου – Μπαξεβανίδης

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα (58′ Τόσκα), Κρέσπο, Κίτσιου (46′ Βιεϊρίνια), Μαουρίσιο (75′ Βέρνμπλουμ), Κάνιας, Λημνιός, Πέλκας, Μπίσεσβαρ, Πρίγιοβιτς.

Ξάνθη: Ζίβκοβιτς, Χατζητερζόγλου, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Κασάδο, Καμαρά, Κοβάσεβιτς (83′ Μελιόπουλος), Καντά (56′ Σαρπόνγκ), Γέντρισεκ, Ντουρίσκοβιτς, Κάστρο (69′ Μπρίτο).

Διαφήμιση
Διαφήμιση