HomeΣΠΟΡΚισσαμικός Ηρόδοτος 2-0

Κισσαμικός Ηρόδοτος 2-0

Η ομάδα των Χανίων επικράτησε με 2-0 του Ηροδότου και πήρε την πρώτη της νίκη στο φετινό πρωτάθλημα της Β' Εθνικής

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την εντός έδρας νίκη με 2-0 πήρε ο ΑΟΧ/Κισσαμικός επί του Ηροδότου το Σάββατο, στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής.

Η ομάδα του Γιώργου Πετράκη από το ξεκίνημα του αγώνα έδειξε πως ήθελε περισσότερο να φτάσει στην επικράτηση και τα κατάφερε σχετικά εύκολα.

Οι «κυανόλευκοι», οι οποίοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων σχεδόν σε όλο το 90λεπτο, πέτυχαν από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο και έτσι πήραν την πρώτη τους φετινή νίκη, φτάνοντας στους πέντε βαθμούς στον βαθμολογικό πίνακα.

Από την άλλη ο Ηρόδοτος δεν κατάφερε να πάρει βαθμούς για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική και έμεινε στους 9 βαθμούς.

Δίκαια μπροστά στο σκορ

Στα πρώτα 45 λεπτά του αγώνα ο ΑΟΧ/Κισσαμικός ήταν ανώτερος από τον αντίπαλο του, είχε τον έλεγχο του ματς και προσπαθούσε κυρίως από τον άξονα να απειλήσει την εστία του Κασμερίδη.

Ο Ρίσκι ήταν ο πιο δραστήριος επιθετικά παίκτων των «κυανόλευκων», πήρε ενέργειες και είχε δύο πολύ καλές στιγμές. Ένα σουτ μέσα από την περιοχή στο ξεκίνημα του αγώνα και ένα χαμένο τετ α τετ στο 22′.

Ο Φιλνανδός επιθετικός δέκα λεπτά (32′) αργότερα κατάφερε να σημαδέψει σωστά, ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα του.

Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, όμως η μεγάλη ευκαιρία άνηκε ξανά στον ΑΟΧ/Κισσαμικό, με τον Καραγιάννη στο 38′ να σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι.

Το… καθάρισε

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να είναι εκ νέου πιο δραστήριοι επιθετικά, όμως στο 54′ έγινε η φάση που πάγωσε το γήπεδο.

Ο Μασάδο συγκρούστηκε στον αέρα κεφάλι με κεφάλι με τον Γκίνη και έπεσε στον αγωνιστικό χώρο χάνοντας για λίγο τις αισθήσεις του. Μετά από λίγο συνήλθε, όμως στην προσπάθεια του να βγει εκτός ζαλίστηκε και έπεσε. Τελικά, αν και ο ίδιος δεν ήθελε, έγινε αναγκαστική αλλαγή και εν συνεχεία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για να του γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις.

Η ομάδα του Πετράκη και μετά την προσωρινή διακοπή συνέχισε να έχει τα ηνία του αγώνα και η ανωτερότητα του καρποφόρησε στο 68′, με τον Σιμόν να σκοράρει με ωραίο σουτ.

Στα επόμενα λεπτά το ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά, με τον ΑΟΧ/Κισσαμικό να μην προβληματίζεται καθόλου αμυντικά, ενώ επιθετικά είχε κάποιες προϋποθέσεις για να πετύχει και τρίτο τέρμα.

Έως το φινάλε του αγώνα δεν άλλαξε κάτι και οι γηπεδούχοι έφτασαν στην πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα.

Κίτρινες: 17′ Ζιουλής, 90+6′ Σισέ – 20′ Αργκιλέσι, 50′ Γιαλούσης.

ΑΟΧ/ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ (Γιώργος Πετράκης): Λαζαρίδης, Τολί, Σισέ, Ζιουλής, Παπαχρήστος (46′ λ.τρ. Καραγεώργης), Τεγούσης, Γκίνη, Σιμόν (76′ Αρναρέλλης), Σάλιακας, Καραγιάννης, Ρίσκι (69′ Αποστολόπουλος).

ΗΡΟΔΟΤΟΣ (Γιώργος Λυρώνης) Κασμερίδης, Προβυδάκης, Μπάμπης (87′ Φουκαράκης), Γιαλούσης, Φραγκουλάκης, Σμυρλής, Αργκιλέσι, Κασαπάκης, Μάκο, Μασάδο (62′ Κωνσταντινίδης), Δαμιανάκης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση