HomeΚΟΣΜΟΣΣυμφωνία Ισπανίας – ΕΕ για το Γιβραλτάρ

Συμφωνία Ισπανίας – ΕΕ για το Γιβραλτάρ

Θα γίνει αύριο η Σύνοδος για το Brexit

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Ισπανία και η ΕΕ συμφώνησαν για το Γιβραλτάρ, ανοίγοντας τον δρόμο για την αυριανή ευρωπαϊκή διάσκεψη, ώστε να εγκριθεί η συμφωνία της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζας Μέι για το Brexit, σύμφωνα με δήλωση διπλωματικής πηγής στο Reuters.

«Οι διαπραγματεύσεις συνεχίστηκαν στην διάρκεια της νύχτας μεταξύ της Ισπανίας και της Βρετανίας. Σε μία τηλεφωνική συνομιλία που έγινε μόλις τώρα (ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ) και (ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ) επέτυχαν να συμφωνήσουν για το Γιβραλτάρ». είπε η ίδια πηγή.

«Η διάσκεψη θα πραγματοποιηθεί», πρόσθεσε.

Να σημειωθεί ότι η Ισπανία απειλούσε με βέτο στη συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για το Brexit αν δεν επιλύονταν το θέμα του Γιβραλτάρ.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ δήλωσε ότι μία αυριανή ευρωπαϊκή διάσκεψη για το Brexit, ήταν πιο κοντά στην πραγματοποίησή του. Η εξέλιξη αυτή δρομολογήθηκε μετά την τηλεφωνική συνομιλία που είχε ο ίδιος, με τον Ισπανό πρωθυπουργό.

«Μετά το τηλεφώνημα (μεταξύ του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Τουσκ) και (του Ισπανού πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ) πριν από μερικά λεπτά, είναι πιο κοντά η διεξαγωγή του αυριανού Ευρωπαϊκού Συμβουλίου», έγραψε στο Twitter ο εκπρόσωπος του Τουσκ.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση