HomeΕΛΛΑΔΑΑίτηση αποφυλάκισης κατέθεσε ο Σώρρας

Αίτηση αποφυλάκισης κατέθεσε ο Σώρρας

Με το επιχείρημα ότι είναι πολιτικός αρχηγός και δεν σκοπεύει να φύγει από τη χώρα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με το επιχείρημα ότι δεν είναι ύποπτος φυγής καθώς ως «πολιτικός αρχηγός, δεν σκοπεύει να φύγει από την Ελλάδα» ο Αρτέμης Σώρρας ζητεί για πρώτη φορά την αποφυλάκιση του, πέντε μήνες μετά την απόφαση των δικαστικών αρχών να κριθεί προσωρινά κρατούμενος.

Ο Αρτέμης Σώρρας συνελήφθη και προφυλακίστηκε τον περασμένο Ιούνιο, υποστηρίζοντας ακόμα και ενώπιον του ανακριτή ότι κατέχει τα ομόλογα των 600 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που μπορούν να σώσουν την Ελλάδα από τα χρέη της.

Πλέον, διεκδικεί την έξοδο του από τις φυλακές με αίτηση του ενώπιον του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας, υποστηρίζοντας ότι αδίκως κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος καθώς ήδη “με τα αποδεικτικά στοιχεία που έχει προσκομίσει στον ανακριτή, αποδεικνύει την αθωότητα του”.

Επίσης, ισχυρίζεται ότι δεν είναι ύποπτος φυγής κι ότι δεν εμφανίστηκε στις δικαστικές αρχές διότι “δεν είχε λάβει γνώση της κλήσης του, καθώς επιδόθηκε σε λάθος διεύθυνση”. Παράλληλα, υποστηρίζει ότι παρέμεινε δεκαπέντε μήνες φυγόδικος καθώς κινδύνευε η ζωή του.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Α. Σώρρας κατηγορείται για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, απάτη σε βάρος Δημοσίου, Τραπεζών και ασφαλιστικών ταμείων και για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Νέοι κατηγορούμενοι

Παράλληλα, βρίσκεται σε εξέλιξη η ανάκριση για την υπόθεση με τον 1ο ειδικό ανακριτή Βασίλη Ζιάκα να έχει καλέσει επιπλέον δέκα κατηγορούμενους. Το προσεχές διάστημα ενώπιον του ανακριτή θα βρεθούν δέκα νέα κατηγορούμενοι για την υπόθεση καθώς ο ανακριτής έχει προσωποποιήσει σε βάρος τους τις κατηγορίες της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της απάτης, της απόπειρας απάτης και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Πρόκειται για μέλη διοικητικών συμβουλίων αστικών εταιρειών-σωματείων, τα οποία φέρονται είτε να ιδρύθηκαν από τον Αρτέμη Σώρρα, είτε να συνδέονται με τον επικεφαλής της «Ελλήνων Συνέλευσις». Οι νέοι κατηγορούμενοι θα κληθούν σε απολογία όταν επιστρέψει στον ανακριτή η δικογραφία που τώρα βρίσκεται στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών ώστε να κριθεί η αίτηση αποφυλάκισης του Αρτ. Σώρρα.

Ούτως ή άλλως μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου αναμένεται η απόφαση του δικαστικού συμβουλίου για την παράταση ή όχι της προσωρινής κράτησης του κατηγορουμένου

dikastiko.gr, enikos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση