HomeΕΛΛΑΔΑΗ απάντηση Μογκερίνι για την επιθετικότητα των Τούρκων ψαράδων

Η απάντηση Μογκερίνι για την επιθετικότητα των Τούρκων ψαράδων

Είχε ερωτηθεί για τα δημοσιεύματα περί συνεχών παρενοχλήσεων και απειλών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την απάντησή της στον Έλληνα ευρωβουλευτή, Κώστα Χρυσόγονο, σχετικά με την επιθετικότητα που παρουσιάζουν οι Τούρκοι αλιείς, έδωσε η Ύπατη Εκπρόσωπος για την Εξωτερική Πολιτική και Άμυνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Φεντερίκα Μογκερίνι.

Όπως τόνισε, «η Ε.Ε. έχει τονίσει επανειλημμένως τη σταθερή προσδοκία έναντι της Τουρκίας να δεσμευθεί απερίφραστα για σχέσεις καλής γειτονίας και για ειρηνική επίλυση των διαφορών».

«Το τελευταίο διάστημα έχει επανέλθει στην επικαιρότητα η επιθετική τακτική που ακολουθούν Τούρκοι αλιείς κατά Ελλήνων σε ελληνικά χωρικά ύδατα. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι συνεχείς παρενοχλήσεις και απειλές, που έφτασαν μέχρι και στη ρίψη πραγματικών πυρών, οδήγησαν Έλληνες αλιείς στην αποστολή εξωδίκου στην ελληνική κυβέρνηση ζητώντας μέτρα για την προστασία τους», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο κ. Χρυσόγονος είχε υποβάλει ερώτηση στην Ύπατη Εκπρόσωπο της Ε.Ε. αν είναι ενήμερη για τα κρούσματα βίας και απειλών που σημειώθηκαν στην περιοχή του Αιγαίου και τι είδους μέτρα προστασίας των ευρωπαϊκών συνόρων σχεδιάζει να προωθήσει, διασφαλίζοντας παράλληλα τομείς, όπως η αλιεία, που προσφέρουν σημαντικά στην ευρωπαϊκή οικονομία.

newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση