HomeΚΡΗΤΗΔράσεις στο Λασίθι κατά της βίας σε βάρος των γυναικών

Δράσεις στο Λασίθι κατά της βίας σε βάρος των γυναικών

Με πρωτοβουλία της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου και του Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Ηρακλείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ξεκίνησαν οι δράσεις της Π.Ε. Λασιθίου και του Συνδέσμου Μελών Γυναικείων  Σωματείων Ηρακλείου  κατά της βίας των γυναικών.

Σουπλά και σουβέρ στα οποία αναγράφονται μηνύματα κατά της κακοποίησης των γυναικών όπως και μηνύματα  ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών μοίρασαν σήμερα το μεσημέρι στα καφέ της πόλης του Αγίου Νικολάου η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κα. Πελαγία Πετράκη, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός  Σύμβουλος για θέματα Υγείας Λασιθίου κ. Εμμανουήλ Κλώντζας ,η Γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου κα. Μαρία Βάρδα αλλά και ο νέος πρόεδρος του Συλλόγου εστιατόρων και καφέ-μπαρ Αγίου Νικολάου  κ. Κώστας  Ζαχαριάς. Κατά τη διάρκεια της δράσης αυτής  είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με κατοίκους της περιοχής και να ενημερώσουν για τη βία κατά των γυναικών .

draseis-via-gynaikon

Να σημειωθεί ότι η  συμβολική αυτή κίνηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο σειράς δράσεων που οργανώνει η Περιφέρεια Κρήτης –Π.Ε. Λασιθίου σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου ενάντια στη βία κατά των γυναικών με αφορμή και την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 25 Νοεμβρίου.

Επιπροσθέτως, διανεμήθηκαν και μικρά πορτοκαλί κορδελάκια(τα οποία παγκόσμια συμβολίζουν το μήνυμα κατά της κακοποίησης των γυναικών), τα οποία θα τα φοράει το προσωπικό στο πέτο.

draseis-via-gynaikon2

Να σημειωθεί  ότι ανάλογη δράση πραγματοποιείται από σήμερα και στα καταστήματα εστίασης της Ιεράπετρας και της Σητείας σε συνεργασία με τους κατά τόπους τοπικούς συλλόγους εστίασης.

Δανειζόμενοι τις αφίσες διεθνών καλλιτεχνών επιδιώκεται η μετάδοση της ιδέας ότι «Τα δικαιώματα των γυναικών είναι Ανθρώπινα Δικαιώματα», διαδίδοντας την ανάγκη εξάλειψης της ανισότητας που βασίζεται στο φύλλο και προκαλεί τη βία και τις διακρίσεις .

Στο πλαίσιο των δράσεων απέναντι στο φαινόμενο της ενδο-οικογενειακής βίας και της κακοποίησης  οργανώνεται ενημερωτική εκδήλωση με θέμα « Ενδοοικογενειακή βία -Πρόληψη και αντιμετώπιση  . Η σιωπή ΔΕΝ είναι χρυσός»  . Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου στις 17:00 στην συνεδριακή αίθουσα  του B.I.C.  στην οδό Φιλοθέου Ά  8 στην  Ιεράπετρα .

Διαφήμιση
Διαφήμιση