HomeHL-9Προετοιμάζονται για την επιδείνωση του καιρού

Προετοιμάζονται για την επιδείνωση του καιρού

Ανακοινώσεις από Λιμεναρχείο Ηρακλείου και Περιφέρεια Κρήτης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ που αναφέρει ότι έρχεται ένα βαρομετρικό χαμηλό από τα δυτικά της Κύπρου προς το Αιγαίο που αναμένεται να «χτυπήσει» και την Κρήτη.

Οι άνεμοι θα ενισχυθούν ενώ θα σημειωθούν και βροχοπτώσεις.

Με αφορμή την αλλαγή του σκηνικού στον καιρό τόσο το λιμεναρχείο Ηρακλείου όσο και η Περιφέρεια Κρήτης εξέδωσαν ανακοινώσεις.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού

Το Λιμεναρχείο Ηρακλείου καλεί όλους τους ιδιοκτήτες ελλιμενιζομένων μικρών σκαφών να αποφύγουν την δραστηριότητά τους κατά τον χρόνο ισχύος του δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων και να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλείας των σκαφών τους.

Το Λιμεναρχείο έχει θέσει σε ετοιμότητα όλο το προσωπικό και τα διατιθέμενα πλωτά και χερσαία μέσα προς αντιμετώπιση περιστατικών παροχής βοήθειας σε τυχόν κινδυνεύοντα πλοία, μικρά σκάφη και πρόσωπα.

Η ανακοίνωση της Περιφέρειας

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της ΠΕ Ηρακλείου ενημερώνει, ότι, για την αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινόμενων σε Ορεινές περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, οι Αγρότες, Κτηνοτρόφοι και Μελισσοκόμοι των περιοχών να παρακολουθούν τις προγνώσεις και τις προειδοποιήσεις του καιρού, που εκδίδει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία και να προετοιμαστούν κατάλληλα, δηλαδή να φροντίσουν να έχουν τα απαραίτητα εφόδια και ζωοτροφές για το ποίμνιό τους και τα μελισσοσμήνη τους.

Επίσης να έχουν εξασφαλίσει την επικοινωνία τους και να είναι σε ετοιμότητα, ώστε να εγκαταλείπουν τις περιοχές με υψηλό υψόμετρο πριν αποκλειστούν από χιονόπτωση.

Διαφήμιση
Διαφήμιση