HomeHL-9Στην Κρήτη ο Ρώσος κοσμοναύτης Oleg Artemyev

Στην Κρήτη ο Ρώσος κοσμοναύτης Oleg Artemyev

Θα έχει συνάντηση με τον περιφερειάρχη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με τον Ρώσο κοσμοναύτη Oleg Artemyev  θα συναντηθεί αύριο Παρασκευή 23 Νοεμβρίου στις 12 το μεσημέρι, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Η συνάντηση γίνεται στο πλαίσιο της παρουσίας του κοσμοναύτη στο νησί και είναι ο έβδομος κατά σειρά Ρώσος κοσμοναύτης, που έρχεται στην Κρήτη, στο πλαίσιο των προγραμμάτων αποκατάστασης, που ξεκίνησαν το 2015 υπό το συντονισμό του Έλληνα δημοσιογράφου Θανάση Αυγερινού.

Ο Ρώσος κοσμοναύτης Oleg Artemyev (https://en.wikipedia.org/wiki/Oleg_Artemyev) επέστρεψε από την δεύτερη διαστημική πτήση του στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό στις 5 Οκτωβρίου 2018. Μετά από το πρώτο στάδιο αποκατάστασης, που γίνεται πάντοτε στην ιατρική βάση του Διαστημικού Κέντρου Star City στα περίχωρα της Μόσχας, με επιλογή της υπηρεσίας του ο κοσμοναύτης και η ιατρική συνοδεία του εστάλησαν για τη συνέχιση της αποκατάστασης στην Κρήτη και ειδικότερα στις εγκαταστάσεις του Aegeo SPA στο Ηράκλειο, το οποίο είναι γνωστό και πιστοποιημένο στο Κέντρο Εκπαίδευσης Κοσμοναυτών από προηγούμενες εξαιρετικά επιτυχείς αποκαταστάσεις. Μάλιστα χάρη σε αυτήν την προεργασία το Κέντρο Αεροδιαστημικής Ιατρικής της Ρωσίας, του οποίου υπεύθυνος είναι ο ειδικός ιατρός και πρώην μέλος της Ομάδας Κοσμοναυτών της ΕΣΣΔ Μιχαήλ Ποτάποφ, προτίθεται να υπογράψει με την Aegeo SPA πρωτόκολλο περαιτέρω συνεργασίας.

Ο Ολέγκ έχει συμπληρώσει 1 χρόνο (365 ημέρες) 23 ώρες και 5 λεπτά στο Διάστημα, έχει και στο παρελθόν κάνει διακοπές στην Κρήτη κι επέλεξε και αυτός την αποκατάσταση εδώ έπειτα από τις συστάσεις των προηγούμενων συναδέλφων του, που την έχουν δοκιμάσει. Είναι ο έβδομος κατά σειρά Ρώσος κοσμοναύτης, που έρχεται στην Κρήτη, στο πλαίσιο των προγραμμάτων αποκατάστασης, που ξεκίνησαν το 2015 υπό το συντονισμό του Έλληνα δημοσιογράφου Θανάση Αυγερινού.

Συνοδεύουν τον Ολέγκ, που ήρθε για την αποκατάστασή του οικογενειακά, μαζί με τη σύζυγό του Άννα, τον 7χρονο γιο του Σαβέλι και την μόλις ενός έτους Ανφίσα, ο ειδικός ιατρός διαστημικού πληρώματος Αλεξέι Γκρίσιν, ο προσωπικός γυμναστής-προπονητής του Γεβγκένι Σεμτσούκ και ο προαναφερθείς ειδικός αποκαστασιολόγος Μ.Ποτάποφ, ως εκπρόσωπος του Ινστιτούτου Ιατρικών-Βιολογικών Προβλημάτων της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών, το οποίο σχεδιάζει και συντονίζει τις αποκαταστάσεις και την περίπλοκη διαδικασία ιατρικής παρακολούθησης της εκπαίδευσης και εργασίας των Ρώσων κοσμοναυτών.

Διαφήμιση
Διαφήμιση