HomeHL-9Καλούνται να καταθέσουν Πολύδωρας, Μαρκογιαννάκης για το C4I

Καλούνται να καταθέσουν Πολύδωρας, Μαρκογιαννάκης για το C4I

Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αίτημα να κληθούν για να καταθέσουν ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, όπου εξετάζεται η υπόθεση της παραλαβής του C4I, οι κ. Βύρων Πολύδωρας, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης (Κώστας Αιλιανος) και ο τότε Νομικός σύμβουλος του υπουργείου, κατέθεσε η πλευρά της αμερικανικής εταιρείας Saic, η οποία ανέλαβε το έργο, της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων, με υπεργολάβο την Siemens.

Το αίτημα έγινε δεκτό από το δικαστήριο, όπου όμως δεν θα κληθεί ο κ. Προκοπής Παυλόπουλος -ούτε υπεβλήθη αίτημα για την κλήση του- λόγω του αξιώματος που κατέχει σήμερα, καθώς δεν προβλέπεται ότι μπορεί να καταθέσει σε δικαστήριο.

Το αίτημα για την κλήτευση των πολιτικών προσώπων υποβλήθηκε πριν ξεσπάσει ο θόρυβος για την υπόθεση της παραλαβής του C4I, με το δικαστήριο στο εδώλιο του οποίου κάθονται 18 κατηγορούμενοι να κάνει την πρώτη του συνεδρίαση στις 8 Οκτωβρίου. Στην αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων παρέστησαν μάλιστα οι κ. Μαρκογιαννάκης και Πολύδωρας αφού έχουν κληθεί ως μάρτυρες.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, οι τότε υπουργοί πείστηκαν από τους εκπροσώπους της εταιρείας να τροποποιήσουν δύο φορές τη σύμβαση, με αποτέλεσμα να ζημιώσουν το ελληνικό δημόσιο με 147.000.000 ευρώ.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση