HomeΕΛΛΑΔΑΜπουτάρης: Εκανα και χοντρά λάθη με το Μακεδονικό

Μπουτάρης: Εκανα και χοντρά λάθη με το Μακεδονικό

Ο,τι είχα να δώσω το έδωσα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Πιστεύω βαθύτατα ότι ο δήμαρχος δεν είναι επάγγελμα αλλά είναι υπηρεσία», είπε ο Γιάννης Μπουτάρης σε συνέντευξη Τύπου, με την οποία ανακοίνωσε και επισήμως την πρόθεσή του να μην είναι ξανά υποψήφιος.

Επαναλαμβάνοντας πως ο δήμαρχος πρέπει να είναι μόνο για δύο θητείες.

Αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις που έχει στα χέρια του σχολίασε πως η αποδοχή του ήταν τριπλάσια σε σύγκριση με τον δεύτερο. «Η απόφαση μου δεν είναι επειδή έχω κολλήσει στην καρέκλα και τρελαίνομαι για την εξουσία. Παρά το γεγονός ότι η αποδοχή μου είναι τριπλάσια από τον δεύτερο». Το σχόλιο αφορά δημοσιεύματα εφημερίδων που έγραψαν οτι ο Γιάννης Μπουτάρης αποφάσισε να μην είναι υποψήφιος λόγω των αρνητικών δημοσκοππήσεων.

 «Κουράστηκα, είμαι 76 χρόνων»

«Κουράστηκα. Είμαι 76 χρόνων. Ήρθε η ώρα να ανοίξουν οι πόρτες για να μπει νέος κόσμος. Ήρθε η ώρα να αλλάξουν τα πράγματα. Εγώ δεν φοβάμαι τις αλλαγές αλλά τις επιζητώ» συμπλήρωσε.

«Δύο χρόνια πριν είχα αποφασίσει να μην κατέβω. Αλλά είχα υποστεί πολλές πιέσεις να κατέβω. Ότι είχα να δώσω το έδωσα. Δεν μπορούσα άλλα τέσσερα χρόνια» τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Eκανε και απολογισμό για τη θητεία του στον δήμο

«Φτιάξαμε κοινωνικές δομές που ήταν ανύπαρκτη λέξη για την πόλη. Προσπαθήσαμε να βάλουμε μια τάξη στο Δημόσιο χώρο» συμπλήρωσε.

«Η καθαριότητα δεν είναι στην κατάσταση που την θέλαμε. Το αποτεφρωτήριο κόλλησε σε διάφορες διαδικασίες. Στο τελικό στάδιο το Μουσείο Ολοκαυτώματος» σχολίασε.

«Καμία κομματική παρέμβαση στην πόλη, καμία πολιτική για προσλήψεις. 3.000 εργαζόμενοι και η δουλειά βγαίνει» πρόσθεσε.

 «Κάναμε και χοντρά λάθη»

«Κάναμε και λάθη. Χοντρά. Δεν τα κάναμε όλα τέλεια. Λάθη που μας στοίχισαν στη δημοφιλία μας» τόνισε ολοκληρώνοντας τον μίνι απολογισμό του.

Όσον αφορά την επόμενη μέρα ο Γιάννης Μπουτάρης διαβεβαίωσε ότι» η Πρωτοβουλία όχι μόνο δεν θα διαλυθεί αλλά θα διευρυνθεί κιόλας. Και θα είναι ένα μάθημα στα κόμματα, να μην ορίζουν την Αυτοδιοίκηση».

«Αναρωτιούνται πολλοί τι θα γίνει χωρίς τον Μπουτάρη; θα γίνει μια χαρά. Βοηθάει και η απλή αναλογική για την αναγέννηση της Πρωτοβουλίας. Αυτή που την ξεκίνησαν το 2002 είναι δεκαέξι χρόνια πιο γέροι» σημείωσε.

«Ανοίγουμε τις πόρτες στην κοινωνία. Η Πρωτοβουλία ανοίγει τις πόρτες.

Έχω ξεκινήσει κάποιες συζητήσεις με αυτούς που έχουν πει ότι θέλουν να γίνουν δήμαρχοι.

Άσχετα με τις κομματικές στηρίξεις. Κάνω μια έκκληση. Τα κόμματα να μην ορίσουν κομματικούς υποψήφιους. Αφήστε τα γίδια ελεύθερα.

Δεν θα δώσει δαχτυλίδι

Ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει περίπτωση να δώσει δαχτυλίδι. «Διαφωνώ με οποιαδήποτε διαδικασία δαχτυλιδιού. Κάνουμε κάλεσμα σε όλο τον κόσμο και σε όλους τους υποψήφιους δημάρχους. Να κάνουμε μια ενιαία παράταξη που θα διεκδικήσει το δήμο. Ποια θα είναι η νέα Πρωτοβουλία δηλαδή. Θα είμαι δήμαρχος μέχρι 31/08 και εγγυώμαι την διαδικασία της αναγέννησης της Πρωτοβουλίας» συμπλήρωσε.

Την επόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσει ξανά η δημοτική ομάδα όπου θα αποφασιστούν οι διαδικασίες διαδοχής, με τον ίδιο να διασφαλίζει την διαδικασία ενώ στόχος είναι μέχρι τα Χριστούγεννα να έχει εκλεγεί ο υποψήφιος δήμαρχος

 «Επιμένω στο Μακεδονικό, αλλά λάθος μου ο χρόνος των δηλώσεων»

Ο Γιάννης Μπουτάρης αναφέρθηκε και στις δηλώσεις του που προκάλεσαν αντιδράσεις. Παραδέχθηκε πως η θέση του για το Μακεδονικό ήταν το μεγαλύτερο λάθος του, όχι για την ίδια την θέση του που δεν την αλλάζει αλλά ως προς τον χρόνο που έγινε η τοποθέτηση του ανάμεσα στα συλλαλητήρια τονίζοντας όμως πως υπάρχει και τραγική παραπληροφόρηση καθώς ο κόσμος πιστεύει ότι ο ίδιος υπέγραψε την Συμφωνία των Πρεσπών.

«Οι απόψεις μου για Τούρκους, Εβραίους Μακεδονικό δεν έχουν αλλάξει. Θα αποδειχθεί στο τέλος ότι είχα δίκιο» ανέφερε σε άλλη αποστροφή του λόγου του.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση