HomeΕΛΛΑΔΑΑπάντηση Δένδια σε Τσίπρα με… Καβάφη

Απάντηση Δένδια σε Τσίπρα με… Καβάφη

Αποχαιρετήστε την Αλεξάνδρεια που χάνετε

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η γρήγορη αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του στη Βουλή έδωσε την αφορμή στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας,  Νίκο Δένδια να ξεκινήσει τη δική του τοποθέτηση με ένα  ευφυολόγημα.

«Είδα τον κ. Τσίπρα που προκάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να φεύγει  γρήγορα μήπως προλάβει και έρθει ο Μητσοτάκης.»

Ο κ. Δένδιας σχολίασε τις αναφορές του πρωθυπουργού τόσο για την Κασσάνδρα όσο και για τον στίχο από το ποίημα του Καβάφη “και τώρα τι θα γίνουμε  χωρίς βαρβάρους”.

«Διαφεύγει της προσοχής  σας ότι οι προφητείες της Κασσάνδρας επαληθεύτηκαν, αυτά που είπε η Κασσάνδρα έγιναν δεν διαψεύστηκαν. Κατά συνέπεια κατ’ ελάχιστον η προσφυγή στην Κασσάνδρα ως τίτλο για την αξιωματική αντιπολίτευση αποτελεί τίτλο επιβεβαίωσης των προβλέψεων μας και όχι διάψευσης των προβλέψεων μας όπως θα ήθελε ο πρωθυπουργός.

Χρησιμοποιήσατε  στίχο από  ποίημα του Καβάφη, μήπως θέλετε να σκεφτείτε ένα άλλο ποίημα εκείνο για την Αλεξάνδρεια;

Θέλετε στη θέση της Αλεξάνδρειας να βάλετε την κυβέρνηση και να χαιρετήσετε την Αλεξάνδρεια που χάνετε; Και θέλετε να το κάνετε με αξιοπρέπεια όπως το ίδιο το ποίημα του Καβάφη επιβάλει; Για να πάμε και σε άλλο στίχο του Καβάφη για τα κεριά που σβήνουν και συνεχώς αυξάνονται τα σβηστά  κεριά σας.

Κοιτάξτε τον  Καβάφη με μεγαλύτερο ενδιαφέρον με μεγαλύτερη εγγύτητα» .

Ο κύριος Δένδιας αναφέρθηκε και στην φράση του πρωθυπουργού για το τέταρτο  μνημόνιο που ο ίδιος έχει υπογράψει  με τον ελληνικό λαό.

«Η σημερινή  μέτρηση της public issue δίνει 16,5  μονάδες διαφορά στη ΝΔ.  Αυτός ο λαός των 16,5  μονάδων, θέλετε 12, θέλετε 10 μονάδες, ό,τι θέλετε  βλέπετε να έχει καμία διάθεση μνημονιακής συνεννόησης μαζί σας; Το μόνο που περιμένει είναι ποια ώρα με το καλό θα προσφύγετε στην κάλπη και θα αποχωρήσετε.

Τώρα απλά το μόνο που κάνετε είναι να προσπαθήσετε να μας πείτε ότι εκλογές θα καθυστερήσουν, πάνε οι  λεονταρισμοί που λέγατε στο παρελθόν ελάτε να αναμετρηθούμε.»

Μάλιστα ο κ. Δένδιας κάλεσε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσουν που βρίσκεται ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και γιατί δεν έρχεται να υπερασπιστεί τον προϋπολογισμό του.

«Που βρίσκεται ο υπουργός Οικονομικών;  Εχουμε να τον δούμε καιρό σε αυτή την αίθουσα. Ο  αρχιτέκτονας της μεγάλης επιτυχίας που κρύβεται μπορείτε να μας πείτε;  Τι γίνεται σε αυτή την κυβέρνηση γιατί δεν καταλαβαίνουμε.»

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση