HomeΚΟΣΜΟΣΟ Mακρόν υποδέχεται στο Ελιζέ ομοφυλόφιλους και τρανσέξουαλ

Ο Mακρόν υποδέχεται στο Ελιζέ ομοφυλόφιλους και τρανσέξουαλ

Νωρίτερα ανακοίνωσε ότι στέλνει στρατιώτες στους δρόμους της χώρας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μετά από τo κύμα ομοφοβικών επιθέσεων που έχουν καταγραφεί πρόσφατα στη Γαλλία, ο Εμανουέλ Μακρόν συναντάται σήμερα με μέλη της οργάνωσης LGBT (λεσβίες, ομοφυλόφιλους, αμφιφυλόφιλους και τρανσέξουαλ».

Νωρίτερα, ο Γάλλος πρόεδρος δήλωνε ότι στέλνει στρατό στους δρόμους της χώρας καθώς κλιμακώνονται επικίνδυνα οι διαδηλώσεις του κινήματος «Κίτρινα Γιλέκα». Στο γαλλικό νησί Ρεουνιόν η κατάσταση τις τελευταίες ώρες έχει εκτραχυνθεί με το αεροδρόμιο του νησιού να διακόπτει τη λειτουργία του για λόγους ασφαλείας.

Την ίδια ώρα, οι καλεσμένοι του Γάλλου προέδρου ετοιμάζονται να διαβούν την πόρτα του Ελιζέ για να συναντήσουν τον Γάλλο πρόεδρο και την υπουργό για θέματα Ισότητας Μαρλέν Σιαπά. Η συνάντηση αυτή, έρχεται μετά από ένα δίμηνο περίπου όπου καταγράφηκαν πάρα πολλές επιθέσεις ομοφοβικού χαρακτήρα.

Ακόμα και στη διάρκεια των κινητοποιήσεων των «Κίτρινων Γιλέκων» σημειώθηκαν τέτοιες επιθέσεις που έλαβαν διαστάσεις προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων.

Με αφορμή την σημερινή συνάντηση, τα γαλλικά μέσα θυμούνται τις πιο σοκαριστικές επιθέσεις από τις αρχές του Σεπτεμβρίου μέχρι σήμερα. Ο ηθοποιός Αρνό Γκαγκνούντ, θύμα ομοφοβικής επίθεσης τον Σεπτέμβριο στο Παρίσι, ήταν από τους πρώτους που έδωσε τόση δημοσιότητα στο θέμα. Ανέβασε μάλιστα στο instagram φωτογραφία του τραυματισμένου του προσώπου γράφοντας: «Ήξερα ότι μία μέρα θα μου συνέβαινε. Ήξερα ότι μία μέρα θα έπρεπε να κάνω μία επιλογή: να πάρω μία φωτογραφία και να την δημοσιεύσω ή να μην την δημοσιεύσω. Απλώς δεν ήξερα πότε αυτό θα συνέβαινε. Συνέβη λοιπόν σήμερα».

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση