HomeHL-GreeceΟ Γιάννης Μπουτάρης αποφάσισε: Δεν θα είναι υποψήφιος στη Θεσσαλονίκη

Ο Γιάννης Μπουτάρης αποφάσισε: Δεν θα είναι υποψήφιος στη Θεσσαλονίκη

Το ανακοίνωσε στους δημοτικούς συμβούλους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Να μην διεκδικήσει τον δήμο Θεσσαλονίκης στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές αποφάσισε ο Γιάννης Μπουτάρης.

Την απόφαση του ανακοίνωσε στους αντιδημάρχους του δήμου, με τους οποίους συναντάται αυτή την ώρα.

Σύμφωνα με το thestival, ο κ. Μπουτάρης μετά από αρκετή σκέψη και πιέσεις να είναι ξανά υποψήφιος, αποφάσισε να μην διεκδικήσει μια τρίτη θητεία στον δήμο. Στην απόφασή του καθοριστικό ρόλο φέρεται να έπαιξε η οικογένειά του, η οποία του λέει εδώ και καιρό να μην συνεχίσει και να ξεκουραστεί.

«Η απόφαση μου είναι προσωπική και όχι πολιτική. Έπειτα από 16 χρόνια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θεωρώ πως έχω ολοκληρώσει τον κύκλο μου. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι θα σταματήσω να προσφέρω στην πόλη από άλλες θέσεις» δήλωσε ο κ. Μπουτάρης στο ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Ο δήμαρχος ρωτήθηκε για την επόμενη μέρα της δημοτικής του ομάδας και είπε χαρακτηριστικά: «Η «Πρωτοβουλία» βάζει πλέον νέους στόχους για τη διεύρυνση της και την ισχυροποίηση του αυτοδιοικητικού της χαρακτήρα, ώστε να συνεχίσει το σημαντικό έργο των τελευταίων οχτώ χρόνων και να υπηρετήσει τις μελλοντικές ανάγκες της πόλης, πέρα από κομματικές εξαρτήσεις».

Αναφορικά με το πως βλέπει το μέλλον της πόλης ο κ. Μπουτάρης υπογράμμισε πως «εμείς ανοίξαμε τη Θεσσαλονίκη στον κόσμο. Φυτέψαμε τον σπόρο της ανανέωσης και της εξωστρέφειας. Πιστεύω ότι η πόλη θα δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες, ώστε να μην επιστρέψουμε στο γκρίζο και εσωστρεφές περιβάλλον».

Η κρίσιμη δημοσκόπηση

Ρόλο στην απόφαση Μπουτάρη, φέρεται να έπαιξαν και τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της Metron Analysis την οποία, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το τοπικό σάιτ Voria, πήρε σήμερα στα χέρια του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Πηγή με γνώση των ευρημάτων της δημοσκόπησης ανέφερε στην Voria.gr ότι «ο Μπουτάρης ανέκτησε κάποιο από το χαμένο έδαφος, σε σχέση με τις έρευνες πριν από το καλοκαίρι, όμως, η ανάκαμψη αυτή από μόνη της δεν ήταν τέτοια ώστε να τον οδηγήσει με ασφάλεια στο ‘ναι’».

Η απόφαση Μπουτάρη πυροδοτεί εξελίξεις σε ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ

Η απόφαση κ. Μπουτάρη να μην διεκδικήσει τον δήμο, έχει ως αποτέλεσμα ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ που τον στηρίζουν, να αναζητούν νέο πρόσωπο για τη Θεσσαλονίκη.

Στο τραπέζι το όνομα της Εύας Καϊλή

Για το ΚΙΝΑΛ παρουσιάζεται κινητικότητα το τελευταίο διάστημα στο πρόσωπο της ευρωβουλευτού Εύας Καϊλή. Η ευρωβουλευτής έχει ειδοποιηθεί από τη Φώφη Γεννηματά ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφια στο ευρωψηφοδέλτιο και ήδη μετράει τα επόμενα βήματά της. Είναι γεγονός ότι η νεαρή πολιτικός έχει μεγάλη απήχηση σε ακροατήρια ευρύτερα της Κεντροαριστεράς και είχε εκλεγεί πρώτη, με μεγάλο αριθμό ψήφων, στις τελευταίες ευρωεκλογές.

Αν προταθεί για τον δήμο Θεσσαλονίκης, η Εύα Καϊλή πιθανότατα θα απαντήσει θετικά, αναφέρουν άτομα από το περιβάλλον της.

Προφανώς η ίδια θα μετρήσει την απήχησή της στον δήμο, με δημοσκοπήσεις. Υπάρχει, πάντως, ένα θετικό κλίμα για το πρόσωπό της, ειδικά μετά τη θέση που έλαβε κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών και την παρουσία της στις διαδηλώσεις της πόλης.

Με Νοτοπούλου ο ΣΥΡΙΖΑ;

Για τον ΣΥΡΙΖΑ, τα πρώτα σενάρια αναφέρουν ότι πιθανότατα θα προταθεί η Κατερίνα Νοτοπούλου.

Βούγιας-Νυφούδης θα διεκδικήσουν τον δήμο Θεσσαλονίκης

Παράλληλα, παρόντες στην διεκδίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης έχουν δηλώσει Σπύρος Βούγιας και Νίκος Νυφούδης, με τον πρώτο να δηλώνει παράλληλα ότι ήρθε η ώρα να βγουν στο προσκήνιο οι νέοι άνθρωποι.

Η ανακοίνωση του συνδυασμού καθώς και τα πρώτα ονόματα του ψηφοδελτίου θα δημοσιοποιηθούν σε εκδήλωση στο τέλος Νοεμβρίου όπως αναφέρει το voria.gr.

«Διαμορφώνουμε ένα σχήμα συνεργατικό, πιο ομαδικό, που θα δουλέψει με εμπιστοσύνη, το όνομα θα είναι διαφορετικό, από την ομάδα «Πολύχρωμη Θεσσαλονίκη». Ο Νίκος μπορεί να μην είναι τελικά υποψήφιος, όπως μπορεί να μην είμαι και εγώ. Υπομονή ένα μήνα για να μπορέσουμε να στηρίξουμε την ιδέα μιας διπλής υποψηφιότητας, μιας συνεργατικής υποψηφιότητας, ενός διδύμου, που μοιάζει λίγο με την τρόικα της «Πρωτοβουλίας», πριν ο Γιάννης Μπουτάρης γίνει αυτόνομος, μόνος υποψήφιος δήμαρχος», σημείωσε ο κ. Βούγιας.

«Εμείς δεν θα τσακωθούμε σε βάρος της πόλης», συμπλήρωσε από την πλευρά του ο κ. Νυφούδης.

Με σύνθημά τους «Μόνοι μπορούμε να πετύχουμε αρκετά, μαζί έχουμε τη δυνατότητα να αλλάξουμε τα πάντα», Βούγιας και Νυφούδης ξεκαθάρισαν ότι θα προχωρήσουν έως το τέλος των εκλογών.

«Ο συνδυασμός θα κατέβει ότι και να γίνει. Θα ήταν χαρά και τιμή μας να υπάρξει στήριξη από κόμματα. Αλλά δεν ετεροπροσδιοριζόμαστε. Δεν έχουμε σκοπό να υποχωρήσουμε» σημείωσε ο Σπύρος Βούγιας.

Ήδη, όπως τόνισε ο κ. Νυφούδης έχουν έρθει σε επαφή με πολύ κόσμο, μεταξύ των οποίων και άτομα από την διοικούσα παράταξη στον δήμο Θεσσαλονίκης «Πρωτοβουλία». «Κάποιοι θα μας ακολουθήσουν, κάποιοι περιμένουν την απόφαση του κ. Μπουτάρη», ανέφερε. Ο κ. Βούγιας άσκησε κριτική στην διοίκηση Μπουτάρη τονίζοντας ότι με την πρώτη θητεία άνοιξε τα φτερά της πόλης αλλά με τη δεύτερη έμεινε η Θεσσαλονίκη ακυβέρνητη.

Εκτίμησε ότι ο Γιάννης Μπουτάρης για να διαφυλάξει την υστεροφημία του και να ξεκουραστεί από την εύλογη κόπωση του δεν θα είναι υποψήφιος. «Η αποχώρηση Μπουτάρη θα τιμήσει τον ίδιο και θα βοηθήσει την πόλη. Αυτό θα απελευθερώσει δυνάμεις , που μας ενδιαφέρουν», υπογράμμισε.

Iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση