HomeHL-EconomyΥπ. Εργασίας: Πρόγραμμα 4,9 εκατ. για στήριξη 725 απολυμένων στο λιανικό εμπόριο

Υπ. Εργασίας: Πρόγραμμα 4,9 εκατ. για στήριξη 725 απολυμένων στο λιανικό εμπόριο

Το πρόγραμμα υποστηρίζει απολυμένους του κλάδου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την έναρξη υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα ενίσχυσης των 725 πρώην εργαζομένων που απολύθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από τις 19 Απριλίου 2016 έως τις 19 Ιανουαρίου 2017 από εταιρείες του κλάδου του λιανικού εμπορίου σε διαφορετικές Περιφέρειες της χώρας, ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας.

Το πρόγραμμα υλοποιείται, μέσω της Επιτελικής Δομής ΕΣΠΑ-Τομέα Απασχόλησης και Κοινωνικής Οικονομίας (ΕΥ ΕΔ ΕΣΠΑ ΑπΚΟ).

Το πρόγραμμα, με τη συνδρομή του Ευρωπαϊκού Ταμείου Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση (ΕΤΠ), υποστηρίζει απολυμένους του κλάδου με ολοκληρωμένο πλέγμα δράσεων συμβουλευτικής, εκπαίδευσης και κατάρτισης, προώθησης στην απασχόληση και υποστήριξης για τη σύσταση νέων επιχειρήσεων, προσαρμοσμένες στις ειδικές συνθήκες και ιδιαίτερες ανάγκες των ωφελουμένων.

Το εν λόγω έργο, συνολικού προϋπολογισμού 4.915.250,00 ευρώ, καλύπτεται κατά 60% από τη χρηματοδοτική συνεισφορά του Ευρωπαϊκού Ταμείου (ΕΤΠ) και κατά 40% από εθνικούς πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Η ΕΥ ΕΔ ΕΣΠΑ ΑπΚο του υπουργείου Εργασίας έχει την αρμοδιότητα της Εθνικής Αρχής Συντονισμού-Αρχής Διαχείρισης για την εφαρμογή των δράσεων του ΕΤΠ περιόδου 2014-2020.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για πληροφορίες στις ιστοσελίδες του υπουργείου Εργασίας, ΕΥ ΕΔ ΕΣΠΑ ΑπΚΟ και του ΕΤΠ Ελλάδας.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση