Η έκρηξη των αφίξεων τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας εντείνει το επενδυτικό ενδιαφέρον για ξενοδοχεία από μεγάλους tour operator, ξένα funds, διεθνείς ξενοδοχειακές αλυσίδες, αλλά και εγχώριους επιχειρηματίες.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση των δυο κορυφαίων tour της Ευρώπης, TUI και Thomas Cook, οι οποίοι γνωστοποίησαν τις προθέσεις τους για την απόκτηση ακόμη 20 ξενοδοχειακών μονάδων στη χώρα μας (από 10 ο καθένας).

Η GRIVALIA PROPERTIES ΑΕΕΑΠ, μέσω της ξενοδοχειακής της πλαταφόρμας Grivalia Hospitality S.A., εξαγόρασε το 85% του υπερπολυτελούς συγκροτήματος Amanzoe, μίσθωσε το ακίνητο των Αστεριών της Γλυφάδας, με σκοπό να αναβιώσει το θρυλικό ξενοδοχείο «Αστέρια», αγόρασε το «Meli Palace» στην Κρήτη, ενώ μαζί με τα Μακεδονικά Ξενοδοχεία Α.Ε., απέκτησε το ιστορικό διατηρητέο ακίνητο «Όλυμπος Νάουσα» στη Θεσσαλονίκη, με σκοπό να το μετατρέψει σε πολυτελές boutique ξενοδοχείο.

Οι επενδύσεις στην Κρήτη

Πεντάστερο ξενοδοχείο στην Ελούντα ετοιμάζεται να κατασκευάσει ο εφοπλιστής Σπύρος Ράνης, ο οποίος διαθέτει ήδη το ξενοδοχείο 5 αστέρων Αstir Odysseus Resort and Spa στην Κω. Η κατασκευή του ξενοδοχείου προβλέπεται να ξεκινήσει εντός του 2018 σε ιδιόκτητη παραλιακή έκταση περίπου 170 στρεμμάτων στη θέση Τσιφλίκι της Ελούντας και θα είναι δυναμικότητας περίπου 800 κλινών.

Το κόστος της επένδυσης αναμένεται να φτάσει τα 70 εκατ. ευρώ. Το ξενοδοχείο υπολογίζεται να ανοίξει το 2020. Στις προθέσεις είναι μεταξύ των εγκαταστασεων να υπάρχει και ένα… αστεροσκοπείο. Τη διαχείριση του ξενοδοχείου, κατά τις πληροφορίες, θα αναλάβει ο όμιλος AVRA Hotels Collection, ο οποίος με έδρα το Ηράκλειο Κρήτης, έχει τη διαχείριση του Αstir Odysseus Resort and Spa, καθώς και των ξενοδοχείων Mirabello Beach @ Village, Hermes και Coral.

Πεντάστερο ξενοδοχείο στην Ελούντα, δυναμικότητας 176 κλινών, δρομολογεί και η Ενεργειακή Τεχνική Αναπτυξιακή Α.Ε..

Η Διεύθυνση υπηρεσίας δόμησης του Δήμου Χανίων χορήγησε άδεια οικοδομής για νέα ξενοδοχειακή μονάδα 5 αστέρων ιδιοκτησίας της εταιρείας «Ο ΜΑΡΑΚΑΣ Ξ.Τ.Ε.Β.Ε. Α.Ε.» στην περιοχή Δραμόνερο του Δήμου Πλατανιά.

Επίσης χορήγησε άδεια δόμησης στην εταιρεία ΑΚΤΗ ΚΑΛΥΒΕΣ Α.Ε. για νέα ξενοδοχειακή μονάδα 5 αστέρων στη περιοχή Καλάμι.

Τα υπουργεία Τουρισμού και Περιβάλλοντος ενέκριναν τη δημιουργία Σύνθετου Τουριστικού Καταλύματος αποτελούμενο από ξενοδοχείο κατηγορίας 5 αστέρων δυναμικότητας 50 κλινών, 45 τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες, υφιστάμενο γήπεδο γκολφ 18 οπών, ως ειδική τουριστική υποδομή και τα συνοδά έργα αυτών, στη θέση «Βοθώνι και Σώπατα-Ρούσος Λάκκος» του Δήμου Χερσονήσου ιδιοκτησίας της εταιρείας «ΚΡΗΤΙΚΑ ΓΚΟΛΦ A.E».

Δείτε στο xenianews.gr όλα τα επενδυτικά σχέδια στην Ελλάδα

Διαφήμιση
Διαφήμιση