HomeΕΛΛΑΔΑΠαπακώστα: Οσοι σπάνε και καταστρέφουν να καταβάλλουν αποζημίωση

Παπακώστα: Οσοι σπάνε και καταστρέφουν να καταβάλλουν αποζημίωση

Στο Δημόσιο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ολομέτωπη επίθεση στην παραβατικότητα είναι το νέο δόγμα της αστυνομίας σύμφωνα με την Κατερίνα Παπακώστα. Η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, μιλώντας αποκλειστικά στο Star και τον Βάιο Σύρρο, αποκάλυψε ότι θα ζητήσει οι ταραξίες να καταβάλουν στο εξής και αποζημιώσεις για τους βανδαλισμούς που προκαλούν.

«Εφεξής, όποιος βανδαλίζει, σπάει ή καταστρέφει, θα πρέπει να υπάρχει από το ελληνικό δημόσιο και αστική αποζημίωση. Αυτός λοιπόν θα καλείται να πληρώσει τα σπασμένα του» δηλώνει η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη,

Όσο για το νέο δόγμα στην αστυνομία, η επίσημη πρώτη έγινε με τον Αίαντα στο Πολυτεχνείο.

«Κάναμε αυτό που κάνει κάθε σοβαρό κράτος είναι ο ηπιότερος τρόπος αντιμετώπισης διότι δεν χρησιμοποιούνται χημικά. Το κράτος πρέπει να γίνει σεβαστό, άρα το νέο δόγμα που υπηρετούμε είναι επίθεση στην παραβατικότητα και την ανομία» δηλώνει η κ. Παπακώστα.

Η υφυπουργός σχολίασε και τις φωνές μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ που υποστηρίζουν ότι περισσότερη δράση από την αστυνομία ενδεχομένως να οδηγήσει σε ασυδοσία: «Δεν υπάρχει περισσότερη ή λιγότερη δράση. Υπάρχει νόμιμη δράση. Δεν βλέπω καμία ασυδοσία στο να υπηρετείς το κράτος δικαίου αποτελεσματικά»

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση