HomeHL-GreeceΣοκ με το τροχαίο με τους τρεις νεκρούς εφήβους στην Κυπαρισσία

Σοκ με το τροχαίο με τους τρεις νεκρούς εφήβους στην Κυπαρισσία

Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στο Νοσοκομείο με τη μητέρα του 15χρονου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μια συγκλονιστική τραγωδία. Τρεις 15χρονοι νεκροί. Μια πόλη σε σοκ. Η Κυπαρισσία θρηνεί για τα τρία παιδιά που σκοτώθηκαν στο τροχαίο στην Τερψιθέα. Οι συμμαθητές τους απαρηγόρητοι δεν μπορούν να πιστέψουν ότι δεν θα ξαναδούν τους φίλους τους. Τον Νίκο. Τον Χρήστο. Τον Ενρίκο.

 «Έψαχνε να βρει το παιδί της…»

Από χθες το πρωί που σημειώθηκε το φρικτό τροχαίο έρχονται στο φως όλο και περισσότερες λεπτομέρειες. Ο διοικητής του Νοσοκομείου Παναγιώτης Μπασάκος περιγράφει στο newsit.gr τις ανατριχιαστικές σκηνές που εκτυλίχθηκαν όταν η μητέρα του 15χρονου Νίκου πληροφορήθηκε ότι το παιδί της επέβαινε στο μοιραίο όχημα.

«Η μητέρα του Νικόλα είναι εργαζόμενη στην καθαριότητα του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας. Όπως επίσης και η θεία του που είναι Προϊσταμένη του Οικονομικού Τμήματος. Οι σκηνές που ακολούθησαν ήταν πάρα πολύ δύσκολες. Μια μητέρα που εργάζεται στο νοσοκομείο έψαχνε να βρει το παιδί της μέσα στους χώρους του νοσοκομείου και να μάθει σε ποια κατάσταση είναι. Είχε ένα μοναχοπαίδι και το έχασε…» λέει ο Παναγιώτης Μπασάκος.

«Ήταν πολύ σκληρό να βλέπεις όλους τους μαθητές, διακόσια παιδιά του ΕΠΑΛ να είναι εκεί και να κλαίνε. Να είναι απαρηγόρητα και συγκλονισμένα από τον χαμό των τριών συμμαθητών τους.

Είναι σκηνές που δεν τις έχω ξαναζήσει. Και πιστέψτε με έχω μακρά θητεία στη διοίκηση. Και εύχομαι να μην τις ζήσει κανένας συνάδελφος και να μην τύχουν πουθενά σε κανέναν άλλο.

Επίσης ήταν πολύ δύσκολα τα πράγματα για μας, γιατί παρότι κάναμε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν δεν κατορθώσαμε να ζήσει το τρίτο παιδί. Υπάρχει τουλάχιστον μερική ικανοποίηση γιατί σώσαμε τον οδηγό του άλλου οχήματος. Είναι εκτός κινδύνου.

Όπως να έχετε υπόψιν σας ότι στο σημείο που έγινε το τροχαίο, σε αυτή την περιβόητη στροφή, έχει ξεκληριστεί οικογένεια ολόκληρη, δεν είναι δηλαδή το μοναδικό πολύνεκρο τροχαίο. Έχει σκοτωθεί κι άλλος ένας νέος πριν 3-4 χρόνια. Είναι μια δημόσια έκκληση, επιτέλους να κοιτάξουν οι αρμόδιοι να το φτιάξουν…» καταλήγει ο διοικητής του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας.

kyparissia1

«Ήταν καλά παιδιά…»

Οι τρεις φίλοι έπαιζαν ποδόσφαιρο στον Α.Ο. Κυπαρισσίας. Ο προπονητής τους, όπως και ολόκληρη η τοπική κοινωνία δεν έχει συνειδητοποιήσει ακόμα την αδιανόητη τραγωδία.

«Είναι το πιο τραγικό γεγονός που έχει συμβεί και στην ομάδα που είμαι τόσα χρόνια αλλά και στην πόλη όσο θυμάμαι εγώ από μικρός. Και εγώ προσωπικά επειδή τα συγκεκριμένα παιδιά τα είχα περίπου στα τρία χρόνια, είχαμε δεθεί πάρα πολύ.

Την Παρασκευή είχαμε προπόνηση, πειραζόμασταν, κάναμε αστεία, δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμα. Ήταν τρία καλά παιδιά. Δεν δημιουργούσαν προβλήματα. Δεν το λέω από υπερβολή ή στη μνήμη τους αλλά ήταν όντως καλά και ήσυχα παιδιά…» λέει ο προπονητής του Νίκου, του Χρήστου και του Ενρίκο.

 «Είμαστε σε σοκ…»

«Το κλίμα είναι βαρύ κι ακόμα δεν έχει εκδηλωθεί γιατί είμαστε ακόμα στο σοκ. Δεν έχει βγει ακόμα θλίψη, στεναχώρια. Υπάρχει μια κατάσταση σοκ, ένα «τι έγινε ρε παιδιά;». Δεν έχει βγει ακόμα ένα πρώτο συναίσθημα. Ακόμα συζητάμε γιατί στην ομάδα είχαμε ένα ατύχημα το Σάββατο, τρεις ποδοσφαιριστές είχαν ένα αυτοκινητιστικό, αλλά απλώς χτύπησαν ελαφρά, οπότε μας πέσανε μαζεμένα. Έχουμε έξι ποδοσφαιριστές που ενεπλάκησαν σε ατύχημα μέσα σε λίγες ώρες…» καταλήγει ο προπονητής των τριών αδικοχαμένων παιδιών.

Newsit.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση