HomeHL-9Black Friday και στα αεροπορικά εισιτήρια

Black Friday και στα αεροπορικά εισιτήρια

Οι δημοφιλέστεροι και οι φθηνότεροι προορισμοί

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο κυνήγι των φθηνών αεροπορικών εισιτηρίων για σύντομες αποδράσεις στην Ελλάδα και πολύ περισσότερο στο εξωτερικό έχουν μπει οι Έλληνες, οι οποίοι φαίνεται ότι θα σπεύσουν και φέτος να αξιοποιήσουν την Βlack Friday, την ερχόμενη Παρασκευή προκειμένου να εξασφαλίσουν υψηλές εκπτώσεις που, με βάση τα περυσινά στοιχεία της αντίστοιχης ημέρας, μπορεί να φθάνουν ακόμη και το 40%.

Λονδίνο και Ρώμη φαίνεται ότι είναι στην πρώτη γραμμή των προτιμήσεων όσον αφορά τους προτιμώμενους προορισμούς, ενώ οι μεγαλύτερες εκπτώσεις προσφέρονται στο εσωτερικό, σε προορισμούς όπως η Κως και η Σαντορίνη.

Τα στοιχεία ειδικά για την Ελλάδα παρουσιάζει η παγκόσμια μηχανή ταξιδίων Skyscanner την οποία χρησιμοποιούν περισσότεροι από 70 εκατομμύρια χρήστες στον κόσμο μηνιαίως και μάλιστα φέτος, η εταιρεία για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μέσα από μια ειδικά διαμορφωμένη σελίδα θα παρουσιάζει ζωντανά την Black Friday 23 Νοεμβρίου όλες τις προσφορές των αεροπορικών για να βρει κάθε ταξιδιώτης στην Ελλάδα φθηνά αεροπορικά για τον προορισμό που επιθυμεί.

1

Με βάση πάντως τα στοιχεία της αντίστοιχης περυσινής «Μαύρης Παρασκευής», ο φθηνότερος προορισμός για αεροπορικά εισιτήρια από την Ελλάδα είναι η Σόφια, με τη Νάπολη και το Βερολίνο να ακολουθούν στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα, και την Πάφο και τη Ρώμη στην τέταρτη και πέμπτη θέση.

Οι προορισμοί που παρουσιάζουν τις μεγαλύτερες εκπτώσεις κι επομένως μεγαλύτερη εξοικονόμηση ως προς το κόστος του εισιτηρίου, ξεκινώντας από την πρώτη θέση και συμπληρώνοντας την πρώτη πεντάδα είναι η Κως με μία έκπτωση που έφθασε πέρυσι το 39%, η Σαντορίνη με 38%, η Κέρκυρα με ένα 24%, η Ρόδος με ένα 18%, ενώ η Βαρκελώνη βρίσκεται στη πέμπτη θέση των προορισμών με μία έκπτωση, με βάση τα περυσινά νούμερα στο 17%.

Σε ό,τι αφορά τους πιο δημοφιλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς το Λονδίνο παραμένει κυρίαρχο στην πρώτη θέση, η Ρώμη και το Άμστερνταμ ακολουθούν στη δεύτερη και τρίτη θέση, το Βερολίνο στην τέταρτη θέση και η Νέα Υόρκη στην πέμπτη θέση για τους ‘Έλληνες ταξιδιώτες την Black Friday.

Στο κρίσιμο ερώτημα ποια είναι η καλύτερη ώρα για να βρει ο Έλληνας ταξιδιώτης φθηνά αεροπορικά και σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της Skyscanner η «φθηνότερη» ώρα είναι στις 6.00 το πρωί. Οι ταξιδιωτικές τάσεις της για την Black Friday από την παγκόσμια μηχανή αναζήτησης ολοκληρώνονται με το «δημοφιλέστερο αεροδρόμιο στην Ελλάδα» την ίδια μέρα, το οποίο δεν είναι άλλο από το Ελευθέριος Βενιζέλος των Αθηνών.

Στο χορό των προσφορών, λόγω και του αυξημένου ανταγωνισμού, μπήκε από νωρίς η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή αεροπορική χαμηλού κόστους, η οποία από χθες 19 Νοεμβρίου, γιορτάζει την Cyber Week (εν όψει της Cyber Monday που αφορά προσφορές για αγορές προϊόντων μέσω Internet) μια εβδομάδα νωρίτερα, προσφέροντας στους πελάτες της οκτώ ημέρες εκπτώσεων στην Ryanair.com και στην εφαρμογή της. Η πρώτη, χθεσινή μέρα ξεκίνησε με μια προσφορά καλοκαιρινών διακοπών, για ταξίδι επιστροφής με έως και 30 ευρώ έκπτωση σε όλο το ευρωπαϊκό δίκτυο της ιρλανδικής εταιρείας, για ταξίδι από τον Απρίλιο έως και τον Σεπτέμβριο, ενώ κάθε μέρα οι πελάτες θα έχουν πρόσβαση και σε μία νέα προσφορά. Επιπλέον, για όσες κρατήσεις γίνουν αυτήν την εβδομάδα, η Ryanair προσφέρει 10% έκπτωση στις παραδοτέες αποσκευές.

newmoney.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση