HomeΚΡΗΤΗΠέταξαν στα σκουπίδια ζωντανό το άρρωστο ζώο

Πέταξαν στα σκουπίδια ζωντανό το άρρωστο ζώο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μέσα σ’ ένα κλειστό σακί πεταμένο σ’ έναν κάδο των σκουπιδιών στο Πέραμα Μυλοποτάμου στην Κρήτη εντοπίστηκε ένα σκυλί που βλέπετε από δύο κατοίκους της περιοχής. Το ζώο αντί να το φροντίσουν κάποιοι το πέταξαν άρρωστο αλλά ακόμα ολοζώντανο.

Σύμφωνα με το zoosos.gr, αυτοί οι υπάνθρωποι επέλεξαν να ξεφορτωθούν το «μίασμα», ώστε να το πολτοποιήσει το απορριμματοφόρο αντί να του προσφέρουν τη θεραπεία που χρειάζεται.

Οι δύο φιλόζωες, που εντόπισαν τον Λάζαρο μέσα στα σκουπίδια, τον μετέφεραν στο Ρέθυμνο και στον κτηνίατρο Γιώργο Αντωνακάκη. Αρχικά του αφαιρέθηκε χειρουργικά το ένα του μάτι, το οποίο ήταν κατεστραμμένο, και έχει ξεκινήσει την θεραπεία για τη λεϊσμανίαση με Ζιλαπούρ, Μιλτεφοράν και βιταμίνες. Ο αιματοκρίτης του Λάζαρου είναι στο 21 (με κατώτατο φυσιολογικό όριο το 50) γι’ αυτό και τα κορίτσια κάνουν τα πάντα για να τον συνεφέρουν σε συνεργασία με τον κτηνίατρο.

Επειδή η θεραπεία του εξαιρετικά ταλαιπωρημένου ζώου θα κρατήσει για καιρό αν θέλετε να βοηθήσετε οικονομικά στα νοσήλια και τα έξοδα των φαρμάκων του καλέστε στο κτηνιατρείο του κ. Αντωνάνακη και στο τηλέφωνο 2831054390για να συμβάλλετε.

Διαφήμιση
Διαφήμιση