HomeHL-9Η μάχη επιβολής και ο άδοξος θάνατος των μαχητών …

Η μάχη επιβολής και ο άδοξος θάνατος των μαχητών …

Δύο νεκροί αίγαγροι ξεβράστηκαν στην παραλία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αποκαρδιωτικό  ήταν το θέαμα που αντίκρισαν πολλοί κάτοικοι της Αγίας Μαρίνας, στα Χανιά, όταν νωρίς το πρωί αντιλήφθηκαν την παρουσία δύο νεκρών κρι – κρι  στην αμμουδιά, τα κουφάρια των οποίων είχαν ξεβράσει τα κύματα.

Άμεσα ειδοποιήθηκε το Λιμενικό Σώμα προκειμένου να περισυλλεγούν, ωστόσο όσοι πλησίασαν κοντά στους άψυχους αίγαγρους διαπίστωσαν ότι ο θάνατός τους ήταν το αποτέλεσμα μιας μάχης επιβολής μεταξύ αρσενικών.

Κι αυτό γιατί τα εντυπωσιακά τους κέρατα ήταν μπλεγμένα, γεγονός που σημαίνει ότι τα δύο περήφανα ζώα πάλευαν μεταξύ τους, και όπως συμβαίνει σε τέτοιες επικές συγκρούσεις σώμα με σώμα, η φυσική τους ανάγκη για υπεροχή τους οδήγησε σε έναν αργό και βασανιστικό θάνατο.

Η πιθανότερα εκδοχή, σύμφωνα και με το zarpanews, ήταν ότι τα δύο αρσενικά άτομα πάλευαν στα Θοδωρού, στη νησίδα δηλαδή των Αγίων Θεοδώρων απέναντι από την Αγία Μαρίνα όπου ζει σημαντικός πληθυσμός κρι – κρι. Πιθανότατα από την ορμή της μάχης και όταν τα κέρατά τους μπλέχτηκαν, βρέθηκαν στο νερό και παλεύοντας να ξεφύγουν από τη μέγγενη του υγρής αβύσσου, οδήγησαν το ένα στο άλλο στον θάνατο.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση