HomeHL-GreeceΠολυτεχνείο και Ιερώνυμος άνοιξαν βαθιές πληγές στην κυβέρνηση

Πολυτεχνείο και Ιερώνυμος άνοιξαν βαθιές πληγές στην κυβέρνηση

Το κλίμα ευφορίας για τις συντάξεις ανέτρεψε η σφοδρή σύγκρουση στην Εκκλησία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Κι εκεί που η κυβέρνηση και οι φιλικές προς αυτήν εφημερίδες, πανηγύριζαν για τις μεγάλες επιτυχίες στην οικονομία (συντάξεις, κοινωνικό μέρισμα κ.λπ) ήρθαν ορισμένα γεγονότα, διαφορετικά μεταξύ τους για να «παγώσουν» το Μαξίμου.

Κι αν κάποιοι πίστευαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάει προς τις κάλπες κάνοντας περίπατο με το να μοιράζει εκατομμύρια, πλέον θα πρέπει να αναθεωρήσουν. Τα επεισόδια σε βάρος υπουργών και βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος στο Πολυτεχνείο ήρθε να θυμίσει ότι «αγανακτισμένοι» υπάρχουν και από την άλλη πλευρά. Ότι ο κόσμος μετά από τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μπορεί και κρίνει πότε και ποιοι υποκρίνονται ότι είναι κάτι άλλο από αυτό που τελικά εκπροσωπούν.

Κι αν τα μεμονωμένα επεισόδια μπορεί να μην είναι και τόσο ενδεικτικά της δυσαρέσκειας της κοινωνίας – η οποία δεν «τσιμπάει» με φιλοδωρήματα και υποσχέσεις για προσλήψεις- οι δημοσκοπήσεις που γίνονται καθημερινά δεν δείχνουν σοβαρό κλείσιμο της ψαλίδας για τον ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμη και το γκάλοπ που δείχνει ότι ο εκλεκτός της ΝΔ στην Περιφέρεια Αττικής, Γ. Πατούλης, κερδίζει κατά κράτος τη Ρένα Δούρου, δείχνει ότι το κλίμα δεν είναι και τόσο καλό για τον πρωθυπουργό και το κόμμα του.

Βεβαίως και στο δρόμο προς τις εκλογές μπορούν να γίνουν ανατροπές, ειδικά μέσα σε κλίμα πόλωσης και συνεχώς «αποκαλύψεων», όμως, φαίνεται ότι η φθορά είναι πιο γρήγορη από το άλμα της κυβέρνησης, κι όχι το αντίθετο.

Το κλίμα ευφορίας για τις συντάξεις ήρθε να χαλάσει η σφοδρή σύγκρουση στην Εκκλησίας της Ελλάδος και το ναυάγιο της συμφωνίας Τσίπρα – Ιερώνυμου.

Η επιτυχία της μη περικοπής των συντάξεων καλύφθηκε επικοινωνιακά από το «ιερό» Βατερλώ, την ενόχληση του Μαξίμου για το άδειασμα που τους επιφύλαξαν οι μητροπολίτες και το φόβο μιας γενικής σύρραξης με την Εκκλησία.

Στο κυβερνητικό επιτελείο φοβούνται μήπως πάνε στις κάλπες με την Εκκλησία απέναντι. Αλλωστε η πρόθεση να κλείσει η εκκρεμότητα με την Εκκλησία ακριβώς αυτόν τον σκοπό υπηρετούσε. Να έχει δηλαδή η Αριστερά του Κυρίου τις ευλογίες της Αρχιεπισκοπής καθώς πολλές φορές το χριστεπώνυμο πλήρωμα επηρεάζεται και πολιτικά.

Όλοι απέναντί του

Τώρα το Μαξίμου φοβάται μήπως μείνει με μοναδικό υποστηρικτή τον κ. Ιερώνυμο ο οποίος στη θυελλώδη συνεδρίαση χαρακτήρισε «Σαούλ» τον Αλέξη Τσίπρα. Δηλαδή τον διώκτη των χριστιανών που «αναβαπτίστηκε» όταν συνάντησε το Χριστό.

Εχοντας απέναντί τους 8.000 παπάδες και πολλούς, ισχυρούς μητροπολίτες, ο ΣΥΡΙΖΑ ανησυχεί για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η όλη υπόθεση της συμφωνίας και πώς κατέρρευσε.

Οι απειλές για μονομερείς ενέργειες και η επίθεση που εξαπέλυσε στη ΝΔ δείχνει τον εκνευρισμό της κυβέρνησης. Εδώ συμβαίνει το εξής οξύμωρο: Η Αριστερά του Κυρίου, η οποία παραδοσιακά συγκαταλεγόταν στους εχθρούς της Εκκλησίας, κατηγορεί τη Δεξιά του Κυρίου, για ασέβεια στο πρόσωπο του Ιερώνυμου.

Ετσι, λοιπόν, ένα ακόμη μέτωπο ανοίγει κι ένα ακόμη θέμα για σφοδρή σύγκρουση με την αντιπολίτευση.

Το επόμενο διάστημα εκτιμάται ότι η πόλωση θα χτυπήσει κόκκινο με κύρια θέματα τα επεισόδια χθες και την καταστροφή του κέντρου από τους γνωστούς – άγνωστους, την υπόθεση της «ιερής» συμφωνίας η οποία είναι πολύ εξαιρετική, αλλά και την πρόθεση της κυβέρνησης να ρίξει κι άλλο αίμα στην αρένα με υποθέσεις που θα δουν σύντομα το φως της δημοσιότητας.

Κυρίως με την υπόθεση της Novartis και τη στοχοποίηση συγκεκριμένων πολιτικών που βασίζεται σε αμφιβόλου εγκυρότητας καταθέσεις «κουκουλοφόρων» μαρτύρων. Αλλά και με την υπόθεση των δανείων των κομμάτων που έχει ουκ ολίγες φορές συζητηθεί αλλά που εν μέσω προεκλογικής περιόδου δίνει στην κυβέρνηση την ευκαιρία να χτυπήσει το «παλιό πολιτικό σύστημα».

O Αλέξης Τσίπρας για να ξεπεράσει το σοκ με την Εκκλησία, τους προπηλακισμούς στελεχών του, για πρώτη ίσως φορά τόσο ανοικτά, αλλά και την αδυναμία να πείσει τους πολίτες ότι η χώρα βρίσκεται σε κανονικό δρόμο, θα επισπεύσει το σχέδιο για «βρόμικο 2018». Μέχρι το τέλος του έτους, λένε οι πληροφορίες, θα ανοίξουν όλες οι καυτές αποφάσεις ώστε το πρώτο τρίμηνο του 2019 όλη η Ελλάδα να συζητά για σκάνδαλα. Και να ξεχάσει βεβαίως τα τραγικά λάθη που έχει κάνει η κυβέρνηση.

in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση