HomeHL-WorldΘρήνος μέσα στις στάχτες: Αγωνία για τους χίλιους αγνοούμενους στην Καλιφόρνια

Θρήνος μέσα στις στάχτες: Αγωνία για τους χίλιους αγνοούμενους στην Καλιφόρνια

Μετά την πύρινη κόλαση αναμένονται βροχές

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ακόμα πέντε θύματα της τεράστιας και φονικής πυρκαγιάς που σάρωσε το βόρειο τμήμα της Καλιφόρνιας εντόπισαν οι αρχές, ανεβάζοντας τον απολογισμό των νεκρών σε 79, σύμφωνα με δηλώσεις του σερίφη της Κομητείας Μπιουτ Κόρι Χόνι.

Οι 76 εντοπίστηκαν στην κομητεία Μπιουτ και οι τρεις σε άλλα σημεία της Καλιφόρνιας. Εξ αυτών, οι 63 έχουν ταυτοποιηθεί με βάση την αναγνώριση από τους συγγενείς τους, ωστόσο εκκρεμεί η επιβεβαίωση της ταυτότητάς τους από την εξέταση DNA.

Ο αριθμός των αγνοουμένων αποτυπώνει με τον πιο τραγικό τρόπο και το μέγεθος της τραγωδίας που συντελείται στην αμερικανική πολιτεία: Έχει πλέον αυξηθεί σε 1.276 ανθρώπους.

Ο Χόνι συμπλήρωσε πως 714 άνθρωποι που είχαν κηρυχθεί αγνοούμενοι βρέθηκαν ζωντανοί και αφαιρέθηκαν από τον κατάλογο των προσώπων η τύχη των οποίων παραμένει άγνωστη εξαιτίας της φωτιάς, αριθμός αυξημένος κατά 385 από την Παρασκευή.

Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα και για τους επιζώντες, καθώς εκατοντάδες έχουν βρει καταφύγιο μέσα στα αυτοκίνητά τους και σε σκηνές.

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένονται καταιγίδες κι έτσι είναι χιλιάδες οι πολίτες που θα χρειαστεί να βρουν κατάλληλο καταφύγιο. Οι αρχές δεν ξέρουν ακριβώς τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν μείνει άστεγοι, ωστόσο είναι ενδεικτικό ότι είχαν αρχικά διατάξει την απομάκρυνση περισσότερων από 52.000 ανθρώπων.

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση