HomeHL-9Πεδίο μάχης τα Εξάρχεια: Εκτεταμένα επεισόδια και καταστροφές

Πεδίο μάχης τα Εξάρχεια: Εκτεταμένα επεισόδια και καταστροφές

Επεισόδια έξω από τη ΓΑΔΑ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εκτεταμένα επεισόδια σημειώθηκαν στην περιοχή των Εξαρχείων: Λίγο μετά το τέλος της πορείας για την 45η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου η πρώτη εστία μεγάλης έντασης εκδηλώθηκε έξω από τη ΓΑΔΑ στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, όπου διαδηλωτές εκσφενδόνισαν πέτρες και άλλα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών, ενώ τραυματίσθηκε ένας 24χρονος που παρελήφθη από ασθενοφόρο.

Λίγο μετά τις οκτώμισι το βράδυ τα Εξάρχεια μετατράπηκαν σε πεδίο μάχης με τους κουκουλοφόρους που εμφανίσθηκαν πανέτοιμοι με αντιασφυξιογόνες μάσκες, να καίνε τη Σημαία, να σπάνε και να καταστρέφουν τα πάντα. Την ίδια ώρα οι δυνάμεις της αστυνομίας επιχειρούσαν να περιορίσουν τους νεαρούς που δρούσαν με ορμητήριο το Πολυτεχνείο, μέσα από το οποίο εκσφενδονίζουν μολότοφ.

Περίπου στις επτά το απόγευμα, στα Εξάρχεια αντιεξουσιαστές με ορμητήριο το ιστορικό κτίριο του Πολυτεχνείου είχαν αρχίσει να στήνουν οδοφράγματα, ενώ λίγο αργότερα έπεσαν οι πρώτες μολότοφ στην οδό Στουρνάρη.

Τα επεισόδια πλέον επεκτάθηκαν στην Πατησίων, ενώ είχαν ανάψει φωτιές σε κάδους. Οι μολότοφ έπεφταν βροχή, ενώ οι δυνάμεις της αστυνομίας έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών.

Εξω από τη ΓΑΔΑ έγιναν οκτώ προσαγωγές υπόπτων για συμμετοχή στα επεισόδια.

Λίγο πριν από τις οκτώ το βράδυ αντιεξουσιαστές με σιδηροτροχό έκοψαν την πύλη του Πολυτεχνείου.

Η αστυνομία επιστράτευσε όχημα ρίψης νερού, που από την Πατησίων έριχνε με πίεση νερό μέσα στο Πολυτεχνείο. Οι αντιεξουσιαστές έκαναν στόχο τους το όχημα με αποτέλεσμα δυνάμεις των ΜΑΤ να εφορμήσουν προσπαθώντας να απωθήσουν τους κουκουλοφόρους.

 

https://www.youtube.com/watch?v=OfJE-aiGFD0

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση