Νότια της Κρήτης έπλεε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, σκάφος μήκους 40 περίπου μέτρων, με την ονομασία «MALPAS», χωρίς σημαία και αγνώστων λοιπών στοιχείων.

Το ύποπτο για παράνομες δραστηριότητες σκάφος, εντοπίστηκε από πλοία ανοικτής θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος, τα οποία και το προσέγγισαν. Λόγω της έντονης θαλασσοταραχής που επικρατούσε τη στιγμή εκείνη, τα στελέχη του Λιμενικού έδωσαν εντολή στον καπετάνιο του πλοίου να πλησιάσει το γρηγορότερο τις κοντινότερες ακτές της Κρήτης, προκειμένου να υποβληθεί στον προβλεπόμενο έλεγχο.

Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα, κι ενώ το «MALPAS» έπλεε κανονικά προς το σημείο που του υποδείχθηκε, ξαφνικά παρουσίασε κλίση και σε μικρό χρονικό διάστημα βυθίστηκε.

Το πλήρωμα του, πέντε ναυτικοί από τη Συρία – όπως δήλωσαν αργότερα οι ίδιοι – έπεσε στη θάλασσα και περισυνελέγη από άνδρες των ειδικών δυνάμεων του Λιμενικού Σώματος. Όλοι τους είναι καλά στην υγεία τους και οδηγήθηκαν στην Ιεράπετρα, η Λιμενική Αρχή της οποίας έχει αναλάβει να διερευνήσει την υπόθεση.

Διαφήμιση
Διαφήμιση