HomeΚΟΣΜΟΣΑγωγή επιβάτη κατά αεροπορικής επειδή «τον έβαλαν δίπλα σε υπέρβαρο»!

Αγωγή επιβάτη κατά αεροπορικής επειδή «τον έβαλαν δίπλα σε υπέρβαρο»!

Ζητά αποζημίωση για τραυματισμό και διαφυγόντα κέρδη έπειτα από μια 12ωρη πτήση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένας επιβάτης της British Airways κατέθεσε αγωγή εις βάρος της αεροπορικής εταιρείας, ζητώντας αποζημίωση ύψους περίπου 11.200 ευρώ επειδή, όπως κατέθεσε σε δικαστήριο, τραυματίστηκε γιατί υποχρεώθηκε να στριμωχτεί σε ένα κάθισμα δίπλα σε έναν υπέρβαρο επιβάτη του αεροσκάφους, γράφει η Guardian.

O Στίβεν Πρόσερ, 51 ετών, ζητεί αποζημίωση για τραυματισμό και διαφυγόντα κέρδη έπειτα από μια 12ωρη πτήση από την Μπανγκόγκ ως το αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου στη διάρκεια της οποίας καθόταν δίπλα στον υπέρβαρο επιβάτη.

Ο Πρόσερ έχει ύψος 1,60μ και ο συνεπιβάτης στην πτήση είχε 1,93μ και ζύγιζε 140 κιλά. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι δεν παραπονέθηκε στον διπλανό του γιατί έδειχνε να αντιλαμβάνεται το πρόβλημα με το βάρος του όμως παραπονέθηκε στο πλήρωμα του αεροσκάφους που φέρεται να του απάντησε ότι δεν υπήρχαν ελεύθερα καθίσματα στην πτήση με το Boeing 777 και δεν του επέτρεψε να αλλάξει θέση με κάποιον άλλον.

Ο Πρόσερ, ένας πολιτικός μηχανικός από την νότια Ουαλία, δήλωσε ότι ήταν τόσο στριμωγμένος στο κάθισμά του που έκτοτε έχει συνεχείς πόνους στην πλάτη και στη σπονδυλική στήλη.

Εξήγησε μάλιστα ότι η άβολη στάση στην οποία υποχρεώθηκε να βρίσκεται καθ’ όλη τη διάρκεια της πτήσης ενεργοποίησε έναν παλιό τραυματισμό του στην σπονδυλική στήλη, γεγονός που καθιστά απαγορευτικό να εργάζεται υπερωρίες. Επιπλέον υποστηρίζει ότι εξαιτίας του συνεχούς πόνου δεν έχει καθόλου ενέργεια, γεγονός που έχει επηρεάσει την σχέση με την σύντροφό του και τον έχει υποχρεώσει να εγκαταλείψει την ποδηλασία βουνού.

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας πάντως δήλωσε στο δικαστήριο ότι ο Πρόσερ δεν έδειχνε να έχει πρόβλημα στη διάρκεια της πτήσης και κάποιες ώρες «κοιμόταν».

newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση