HomeΚΡΗΤΗΑπαντήσεις του Γιάννη Μιχελογιαννάκη σε όλα όσα του καταλογίζονται

Απαντήσεις του Γιάννη Μιχελογιαννάκη σε όλα όσα του καταλογίζονται

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην σημερινή εκπομπή του ο Αλέκος Ανδρικάκης, αναφέρθηκε εκτενώς στο πρόσωπό μου και μου καταλόγισε διάφορα. Δυστυχώς, παρά τις επίμονες προσπάθειες μου, λόγω τεχνικού προβλήματος δεν καταφέραμε να βγω στην εκπομπή του. Επειδή όμως στην πολιτική ο χρόνος έχει μεγάλη αξία, οφείλω να απαντήσω.

Ο κ. Ανδρικάκης μέσω της εκπομπής του αναφέρθηκε :

1.         Σε «αγκαλίτσες και φιλάκια με τον κ. Κουράκη».

2.         Σε «κωλοτούμπες».

3.         Σε «άρες μάρες κουκουνάρες».

4.         Σε δήθεν εξαφάνισή μου, μετά τις εκλογές.

5.         Σε αποδοκιμασία του κόσμου στο άκουσμα του ονόματός μου, όταν αυτό εκφωνήθηκε από τον Γραμματέα της Νομαρχιακής ΣΥΡΙΖΑ, στην ομιλία του Προέδρου Τσίπρα.

6.         Σε αμνησία όσον αφορά την είσοδό μου στον ΣΥΡΙΖΑ.

7.         Στο τι σημαίνει προοδευτικός χώρος.

Καταρχήν θέλω να ευχαριστήσω τoν Αλέκο Ανδρικάκη για την δυνατότητα που θα μου έδινε να απαντήσω, σήμερα, σε όλα τα παραπάνω, κάτι που όπως με διαβεβαίωσε θα γίνει αύριο. Πάντα τον χαρακτήριζε το ήθος να δίνει τον λόγο όταν δημόσια χαρακτηρίζει.

Πριν απαντήσω όμως σε κάθε μία αναφορά του ξεχωριστά, θέλω να επισημάνω ότι, τίποτα δεν άλλαξε από το «όλα στο φως» που είχα πει όταν παρουσίασε για πρώτη φορά τα εν λόγω έγγραφα.

Ας ξεκινήσω από το «χάθηκε ο Μιχελογιαννάκης μετά τις εκλογές». Δεν χάθηκα καθόλου μετά τις εκλογές, αντιθέτως, συνεχίζω τον αγώνα μου για να ανατροπή των επικίνδυνων μνημονιακών μέτρων που βιώνει ο Ελληνικός λαός. Η παρουσία μου στο Πταισματοδικείο Αθηνών για να καταθέσω την επιχειρηματολογία μου, όσον αφορά την αντισυνταγματικότητα του κλεισίματος του ΕΟΠΥΥ, μετά την επιστολή μου στις Εισαγγελικές  Αρχές το αποδεικνύει. Η ανάδειξη του θέματος των μειονοτήτων, επίσης αποδεικνύει την συνεχή ενασχόλησή μου με ζητήματα που άπτονται πολιτικών και όχι μόνο παρεμβάσεων.

Όσον αφορά την προσχώρηση και την εγγραφή μου στον ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που ο κ. Ανδρικάκης δεν θυμάται, όπως υποστήριξε και προς τιμήν του δεν έριξε σκιές, τον παραπέμπω στις αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ τόσο σε τοπικό επίπεδο, όσο και σε κεντρικό επίπεδο. Ενώ όσον αφορά τις δήθεν αποδοκιμασίες, όλοι όσοι ήταν παρόντες στην ομιλία του προέδρου Αλέξη Τσίπρα γνωρίζουν καλά ότι δεν αποδοκιμάστηκα.

Σε καμία περίπτωση η συνάντηση μου με τον Γιάννη Κουράκη δεν ήταν «αγκαλίτσες και φιλάκια». Στην εν λόγω συνάντηση συζητήθηκαν αρκετά θέματα που έχουν ιδιαίτερη σημασία όπως είναι η ιδιωτικοποίηση του νερού, η ιδιωτικοποίηση της ενέργειας, η πολιτική για τα απορρίμματα και η διαθεσιμότητα κινητικότητα των υπαλλήλων του δήμου.

Δεν υπήρξε καμία «κωλοτούμπα», καθώς εξ αρχής πρόταξα στον κ. Γιάννη Κουράκη τόσο την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής στο να μην στηριχτούν κόμματα που «αγκάλιασε» ο Αντώνης Σαμαράς, όσο και την απόφαση της παράταξης του Ηλίας Λυγερού, στην ψήφο κατά συνείδηση.

Στο επιχείρημα του «άρες μάρες κουκουνάρες», έχω να πω ότι προς τιμήν του ο Αλέκος διάβασε το δελτίου τύπου που είχα στείλει αναφορικά με τον Β΄ γύρο των εκλογών και ξεκάθαρα μιλούσα για ψήφο σε αριστερές παρατάξεις και για τον δημοψηφισματικό χαρακτήρα των εκλογών.  Για την αναφορά μου σε δηλητηριασμένο και αδοκίμαστο, όπου δηλητηριασμένο είναι ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος και αδοκίμαστο ο Τσίπρας, παραπέμπω στις διευκρινήσεις που έδωσα εξ αρχής, σε μέσα μαζικής ενημέρωσης των Αθηνών.

Όσον αφορά τον προοδευτικό χώρο, θέλω να επισημάνω ότι σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ ένοχο τον χώρο που ψήφιζε ΠΑΣΟΚ, παρά τις μνημονιακές πολιτικές των ηγεσιών του. Πιστεύω ότι πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ δεν έχουν σχέση με την γκρίζα εξουσία, απλά  ανέχτηκαν καταστάσεις και θεωρώ ότι στο διακύβευμα του ΣΥΡΙΖΑ, για μια νέα προοδευτική εξουσία, πολλοί από αυτούς έχουν θέση.

Στο επίμαχο θέμα της αντιδημαρχίας μου, ας θυμηθεί ο Ηρακλειώτης ότι, στο ξεκίνημα των Ολυμπιακών Αγώνων δεν γνώριζε κανείς για το κόστος που θα  διπλασιαζόταν,  ούτε για την γκρίζα διαχείριση. Προσωπικά, στα έγγραφα τα οποία έχουν δημοσιευτεί, υπογράφω για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ανθρώπινου δυναμικού του Δήμου Ηρακλείου, την επιμόρφωση του, τα δεδουλευμένα του και την υπερωριακή του απασχόληση. Υπέγραψα για το διπλογραφικό σύστημα που αποτελεί και δείκτη διαφάνειας.  Υπέγραψα τις απαλλοτριώσεις του ΟΑΝΑΚ στα Ταμπακαριά, μόνιμο αίτημα τότε του Ηρακλειώτη να δει επιτέλους θάλασσα. Υπέγραψα αποζημιώσεις για κοινόχρηστους χώρους και χρήματα προς πολίτες στους οποίους οφείλαμε ως δήμος.

Μην ξεχνάει κανείς ότι εκείνη την περίοδο υπήρχε ένα ιδιότυπο καθεστώς για την επείγουσα εφαρμογή των Ολυμπιακών Έργων και μια ευελιξία, καλόπιστη για εμένα, ασχέτως αν πήρε άλλες διαστάσεις, στην κάλυψη των έκτακτων και επειγουσών αναγκών της τήρησης των κανόνων τέλεσης των Ολυμπιακών Αγώνων.

Γιάννης Μιχελογιαννάκης

Βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ

Διαφήμιση
Διαφήμιση